Lakjunk jól!

Patinásan modern

Új házban modern lakás, régi villában tradicionális berendezés – kicsit unalmas. Új házban megkísérelni patinás hangulatot varázsolni, régi házba minimalista berendezést tervezni – legalább annyi hervasztó, mint klassz eredményt lehet látni.

Miközben az új lakás is lesz majd régi, és az a jó, ha 20-30-50 év múlva csodájára járnak már a megjelenése alapján, a berendezést meg mindenki vinné, de legalábbis irigyli.

Az pedig tényleg nagyon izgalmas, mikor egy elegáns, régi házban elegáns mai berendezést teszünk – aztán kiderül, hogy úgy áll ez a modern kísérlet a régi alapoknak, mintha mesterszabó készítette volna!

Azt gondolom, hogy ez a “régi házban mai tökély” igazán jellemző a mai házunkra, amit egy gazdag selyemkereskedő épített az 1800-as évekban, az angliai Stroudban. (Éppen tegnap beszélgettem az egyik barátunkkal, aki angol irodalom professzor az egyik egyetemen. Jópár éve, még kezdő oktatóként Stratfordban volt ösztöndíjas, ahol a postás – mellékállásban kisebb vadkender ültetvény tulajdonosa – azt tanácsolta neki, hogy ha az igazi Angliát keresi, akkor fordítson hátat a híres helyeknek. Stroud szerintem neki is bejönne!)

4561687816

Stroud_High_Street

Ez a ház pedig elképesztő – mikor megjelent különböző blogokon, még eladó volt, azóta persze már zajlik az adásvétel. Valójában nem is tudom, hogy a konyha mély színei, a remek ablakok, vagy a szellős nappalik és hálók tetszenek jobban?

Az eredeti nagyvonalú épületet azóta ikresítették, és a bemutatott házfelet bővítették:

niki-turner-stroud-remodelista-1

Belépve aztán megállapíthatjuk: minden korból a legjobbat:)

niki-turner-stroud-remodelista-35

niki-turner-stroud-remodelista-22

niki-turner-stroud-remodelista-6

niki-turner-table

niki-turner-stroud-remodelista-2

niki-turner-stroud-remodelista-7

niki-turner-stroud-remodelista-5

niki-turner-stroud-remodelista-8

niki-turner-stroud-remodelista-10

niki-turner-stroud-remodelista-11

niki-turner-stroud-remodelista-12

niki-turner-stroud-remodelista-21

niki-turner-stroud-remodelista-17

niki-turner-stroud-remodelista-31

niki-turner-stroud-remodelista-27

niki-turner-stroud-remodelista-24

niki-turner-stroud-remodelista-23

Persze: Anglia világbirodalom volt. Volt miből kiváló épületeket készíttetni. Vagyis mi különösen óvjuk azt, ami megmaradt nekünk!

forrás

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bocs, hogy ezt írom, de a linken szereplő ház nekem unalmas. Egy csilivili, tucat magazinház. Míg az angol egyedi, izgalmas.

  2. Natália Balogh says:

    Helló! Fantasztikus házat találtál, én is nagyon szeretem, amikor keverik a régies és a modern stílust! Kicsit erre a házra emlékeztet (persze ez sokkal „mediterránabb” :)) http://lakberinfo.hu/otthonok/hazak-lakasok/2016-04-04-rusztikus-lakberendezes-egy-andaluziai-nyaraloban/


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!