Lakjunk jól!

Nyaralóból ötös

A nyaralós poszt olvasása után kedves levelet kaptam Noémitől, Balatongyörökről. Azt írta, nekik van olyan kiadó házuk, ami szerinte megfelel az általam leírt feltételeknek.

13

14

“A nyaralóról készült blogbejegyzésedben szereplő szempontokhoz hasonló, sőt teljesen megegyező kritériumok alapján kerestük és újítottuk fel a nyaralónkat (200 éves présház), ugyanis kiráz minket a hideg, amikor valaki a nyaralót tárolónak használja, és olyan bútorokkal rendezi be, amire már a lakásában nincs szüksége.

A felújításkor, illetve berendezéskor alábbi szempontokat követtük:
– a nyaralónkban is jól szeretnénk magunkat érezni, ezért ennek megfelelően kell kialakítani,
-a fő közösségi térként a terasz, hideg idő esetén pedig az étkező funkcionál
– külön háló két-két felnőttnek,
– egy részben szeparált nappali, ahol valaki visszahúzódhat olvasni, vagy vész esetén még egy felnőtt vagy két gyerek elszállásolható,
– külön WC és fürdö, ami 4 ember elszállásolása esetén nagyon praktikus
– könnyen tisztítható anyagok, ugyanis az ember egy nyaraló esetén az ideje nagy részét a szabadban tölti, viszont ki-bejárkál a nyaralóba
– dekoráció igen, de mértékkel
– a kert legyen szép, de könnyen gondozható, ugyanis nem kertet gondozni jár az ember a Balatonra.”
6
A fentiekkel szinte teljesen egyet is értek, csak én már nem vagyok olyan szigorú! Ha valakinek olyan nyaraló jön össze, ahol szedett-vedett bútorokkal tud berendezkedni, sőt a nyaralását sem kívánja bútorfelújítással tölteni, attól még feledhetetlen napokat tölthet el egy kevésbé szép helyen is! Más a helyzet, ha a ház kiadó: akkor meg kell csinálni rendesen, hiszen színvonalat kell kínálni, ha egyszer pénzt kérünk érte. (Az “örülj, ha van egy ágyad a Balatonnál” típusú zimmerfrei megoldások borzalmasak.)
Bár a ház azonnal ismerős volt más oldalakról, és általában nem kedvelem a világhálót ingyenreklámért körbeturnézó tulajdonosokat, de ez a nyaraló tényleg ott van, így jöhet!
1. Konyha: kiváló!
Takarékos, de nagyon látványos megoldások, nincs telerakva kiadó házban teljesen felesleges dekorációval, mégis nagyon otthonos! Nem tudom a krétafal mennyire tisztítható, de ez legyen a tulajdonos gondja:)
16
15
10
2. Nappali: minimális helyen megfelelő
A nappali a ház legkisebb része, ami nagyon is helyes megoldás egy nyaralóban! Esőnapra megfelel, társasozni, kártyázni lehet a konyhaasztalnál is, én pedig azt hiszem végtelen sok alvással hasznosítanék egy ilyen időszakot…
9
8
1
3. Hálók+fürdők: mintaszerű!
Pont ilyennek képzelném a tökéletes hálószobákat egy kiadó házban: kényelmes ágy és fotel!, hűvös színek, egyszerűség, pár napnyi ruhatárnak szükséges tárolók. Mondjuk ezt a szép kis lámpát az első napon lekapnám a billegő láda tetejéről, és inkább a hangulatos komódra tenném.
5
2
3
7
4. Van szerelem első látásra?
Szerintem igen:)
11
12
Ha szívesen nyaralnátok jövőre itt, tegyétek be a helyet a kedvencek közé, aztán írjatok Noéminek és Attilának! Mi felírtuk a célpontok közé:)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!