Lakjunk jól!

Ti küldtétek: egy szobából kettő lett!

Márciusban kedves levelet kaptam Andreától, hogy vettek egy kis lakást, amiben méretes nappali van, de nekik még szükségük lenne egy hálószobára is. Mit lehetne tenni?

w3qTp5AOVcokfu21O4xRhOhivhSKplP2W5qh_eHVvw=w228-h171-no JWJqMHEtMu0qOycMorX1ciDcAQ96LBtS3NvGFvDEFQ=w228-h171-no qUTJr5qE_t79FXTHBlC-wRq4bZAij7lD2-ZcsGQ01g=w228-h171-no -RbG_x7OKnI6kuk-iWxnr7NsxHondl5gKdVuQ7fIyA=w228-h171-no

A válaszból poszt készült, a múlt héten pedig új levelet kaptam!

“Kész lettünk a lakással, köszönöm még egyszer a segítséget!

Az alaprajz tekintetében teljesen a Te útmutatásaid alapján jártunk el. A kamrát és wc-t egybenyitottuk, kitoltuk a folyosó felé a falát, így egészen jól használható méretű fürdőszobát kaptunk. Az egykori fürdőből lett a konyha, szerintem kihoztuk belőle a maxiumot, belefért a mosógép is, és szerintem elegendő tárolóhely is maradt.

A színhasználatnál szintén követtük a tanácsaidat, maga a burkoló is meglepődött, hogyan tágította a fürdő terét az apró 10×10-es fényes fehér csempe. Egyébként az egész lakás letisztult fehér lett, a dekorációkkal lehet később variálni.
Szorgalmasan gyártottam a bútorokat a műhelyben, mert szinte a teljes lakás saját készítésű bútorokkal lett berendezve. A lakásba minden bútort én festettem szekrény, tálaló, előszobafal, étkező, zsúrkocsi, tükör), minimális költségvetésből sikerült megoldani, mindent aukciós oldalon vettem, használtan. (Megsúgom, hogy a kétajtós szekrény 5000 Ft-ba, a zsúrkocsi és a tükör is 1000-1000 forintba kerültek.)  Az előszobafal egy régi szekrényajtó átalakítása, a konyhai üzenőt pedig egy kidobott polcból csináltam táblafestékkel.
A festményeket barátnőm készítette, kifejezetten a lakás hangulatához illeszkedő színvilággal.
Köszönet a kivitelezőknek is a lelkes, precíz munkáért, és, hogy rugalmasan álltak mindenhez!”

IMG_7302

IMG_7270

IMG_7262

Bár én is így tettem volna a hasonló adottságú régi lakásomban: kb. 30 centit elloptak a közlekedőből, cserébe lett egy használható fürdőjük!

Az eredmény szerintem lenyűgöző!

 • Először is Andreáék kihoztak a lakásból mindent, ami ezen a területen lehetséges volt: van kényelmes nappali-étkező, funkcionális konyha, működő fürdőszoba, franciaágyas hálószoba, kellemes előszoba.
 • Nem kegyelmeztek semminek, ami elavult, hanem korszerűre cserélték! Eltűntek a konvektorok, a lelombozó nyílászárók, a recsegő parketta. Az öreges lakás helyén egy friss és mai otthon áll.
 • Tudom, ez önző érv, de a félve megfogalmazott ötleteimet is megcsinálták. Kevesen vállalkoznak arra, hogy 30 centivel eltolnak falakat, arrébb helyezik az ajtónyílást. Pedig egy lakás ettől fog működni, a kanapé színe, a konyhai fogantyú sokkal kevésbé járul hozzá a kényelemhez!

Screenshot-2015-03-29-23.55.24

IMG_7299

IMG_7252

IMG_7296

Tárolás is helyet kapott az előszobában. 60 centi mély gardrób nem fért be, ám egy kisebb mélységű, tükrös nem vesz el a térből, és rengeteg holmit elrejt!

 • De ami a legjobb ebben a felújításban, az a tulajdonosok mértéktartása! Kiváló alapok, amit szépen, fokozatosan öltöztetnek! És ahogy látjuk, nem fognak túlzásba esni, nem fogják ezt a negyvenvalahány négyzetmétert csupa attrakcióval teletömni. Egységes, remekül felrakott, semleges parketta, időtlen burkolatok, klasszikus színpárok. És válogatottan szép bútorok!
 • Tele az internet amatőr és üzleti alapon dolgozó bútorfelújítókkal. Mondhatni boldog-boldogtalan bútort fest, ám sajnos a jó ízlés és (szerencsés esetben) az ügyes ecset sokszor nem jár együtt. Itt ebben a témában is egészen kiváló megoldásokat látunk: Andrea tudja, hogy a kevesebb mindig több!

Fa komód.2 (2)

IMG_7268

Bár az eredeti és szép volt, de az átalakítás nagyon elegáns. Finom szín, a hangsúly a formán.

20150717_134937

IMG_7274

Kiváló szín, minden túlzás nélkül! Ugye, hogy nem kell leverni minden bútor élét, hogy régiesnek hasson? A festménnyel való összehangolás pedig telitalálat!

Fa_etkezo_asztal_4_szekkel_30049030259

IMG_7310

Ez is nagyon szép munka: fehér és fa. Mert a forma gyönyörű volt, azt nem érdemes festéssel elnyomni. Szép megoldás, hogy az asztal lapja fa, míg a székeknek a lába nem kapott színt!

IMG_7257

IMG_7300

Gi3Cl6UhAVhr_AawcLFljk8xRzHT9kWkcCdEc7Qm1Q=w498-h747-no

Az egyedi, direkt ebbe a lakásba készült festmények elbűvölőek!

IMG_7258

IMG_7294

Egyetlen helyiség van, ahol még kisebb kiegészítést javasolnék, és ez az apró hálószoba. Volt tavaly egy nagy munkám – remélem előbb vagy utóbb összehozunk egy fotózást (5 gyerekszoba + játszószoba 7! gyereknek) – , szóval ott az derült ki, hogy egy szoba, ha jól van berendezve, nagyobbnak látszik, mint üresen!

IMG_7246

Nekem úgy tűnik, hogy ez a szoba is nagyobb lenne, ha még bekerülne néhány kiegészítő!

1. Fiókos szekrény az ággyal szembe, az ajtó mellé. Kb. 80 széles, magasabb, a tetejére jöhetne néhány kedves kiegészítő, fölé kép – ebben a tulajdonosok profik!

tarva-fiokos-szekreny__0211778_PE342833_S4

IKEA Tarva. Arra találták ki, hogy pácolással, festéssel hozd ki belőle a maximumot!

brusali-fiokos-szekreny-feher__0380449_PH123703_S4

IKEA Brusali. A forma jó, a felület nem. Mondjuk egy Annie Sloan festékkel nagyon szép lesz – antikolás, minta és szerkezeti átalakítás nélkül.

malm-fiokos-szekreny-feher__0132826_PE267974_S4

IKEA Malm – úgy jó, ahogy van:)

2.  Lámpák:

Tennék egy állólámpát az ágy mellé, és egyet mögé a falra!

lersta-allo-olvasolampa__0387925_PE224141_S4

alang-falilampa-feher__0178549_PE321942_S4

lersta-allo-olvasolampa__0387922_PE218567_S4

3. Keskeny, kicsi szobába tegyünk keresztbe egy nagy szőnyeget! Gyakorlatilag a szoba teljes szélességére, és lógjon ki az ágy elé. Ha nincs megfelelő méret készen, vágassunk méretre padlószőnyeget.

4. Vízszintes csíkokat a hátsó falra!

Sokat javítana az arányokon, ha horizontális csíkok kerülnének az ágy mögé! Nagyon finom színekben (halvány szürke, világoskék, stb.). Lehet festeni. Vagy lehet trükközni egy jó sötétítő függönnyel.

horizontal-stripe-400x276

16-harry

8-Interesting-Bedroom-Ideas-for-Small-Space-Retro-Beach-House

Én persze a tapétát választanám:

zigzag_sanderson

Sanderson Zigzag

tatami_sanderson

Sanderson Tatami

Ugye ti is nagyon szerettétek ezt a kedves lakást? Gratulálunk Andreának!

IMG_7312

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Em Ma says:

  Kedves Andrea,

  a cikkben szereplő étkezőasztalt vagy ahhoz hasonlót szeretnék, de nem tudom, hogyan keressek rá. MI a bútorcsalád/stílus neve? Előre is köszönöm a segítséget.

  Emma

 2. Lakjunk jól says: (előzmény @evelin)

  Köszönöm a kedves szavakat! Az biztos, hogy a dekorációnál fontosabb a pontos kivitelezés. Pl. a fürdőben: megfelelő lejtés, összefolyó,szigetelés. Enélkül az álomotthon hamar rémálom lesz(:

 3. evelin says:

  Most már ez a kedvenc posztom a blogon; szóval gratulálok a szerzőnek és a tulajdonosnak is! A fürdő kapcsán nyugtalankodom csak. Saját tapasztalatom az, hogy az ilyen nyitott zuhanyzós fürdőben gyakorlatilag egész nap áll a víz,(legalábbis nálunk), jelentősen kényelmetlenebbé téve ezzel a wc használatot.

 4. tamaramami says:

  Szerintem nagyon-nagyon élhető, otthonos és szép lett. Az asztalt a 4 székkel azonnal vinném ( ha adnák :), én személy szerint nagyon nem szeretem az antikolást ) A régi bútoroknál legfontosabb a használhatóság, a szép formák és arányok, aztán a míves díszítés, ami soha nem szedett-vedett hatású. Talán egyedül a parkettát mentettem volna meg, ha lehetett volna, de nem fényes lakkal.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!