Lakjunk jól!

Ti küldtétek - valami Amerika!

Anikóék amerikai otthonáról már sok poszt született: elsőként a tervek, aztán kaptunk beszámolót a felújítás elkészült részéről.

Most pedig Anikó ismét küldött képeket, mert kész a gyerekszoba és a szülői lakosztály is. Meg kell mondjam, hogy meg vagyok döbbenve, mennyire gyönyörű! Merész és kiváló színek, lazán stílusos megoldások, és egészen elképesztően kiváló dekoráció!

1. Szofi szobája

Barátaim, egy jó gyerekszoba ilyen. Tökéletes gyerekbirodalom, ahol minden kisgyerek boldogan eljátszik – és nem mellékesen még szép is! Nem cukiságbomba, nem tematikus, hanem szellős, kreatív, ami együtt nő a gyerekkel.

Kids_room11

Kids_room1

Felkerült a kép - pont az i-re.

Felkerült a kép – pont az i-re.

Kids_room3

(Múlt héten egy cseppet sem kedves hölgy cseppet sem kulturált stílusban megírta nekem, hogy az ízlésem megrekedt az IKEA-nál. Az IKEA-ellenes kirohanás általában azokra jellemző, akik hogy is mondjam, szóval hajlanak a giccses megoldásokra, vagy baromi büszkék rá, hogy nekik pénz nem számít. Sajnos az eredmény nem mindig igazolja vissza a befektetett többletet – ha az itthoni átlaglakás úgy nézne ki, mint az IKEA bemutatótermei, az már jó lenne.)

Mindenesetre van az a becsületes, ám limitált költségvetés, ahol az IKEA a legjobb megoldás.  Meg vannak azok a helyiségek, ahol az IKEA szinte verhetetlen. Ilyen például a gyerekszoba. Semleges és funkcionális alapdarabok, amelyek hosszú évekig kiszolgálják az igényeket – itt ilyen a Stuva tárolórendszer. Jó minőségű és kedves kiegészítők – itt a Tastrup szőnyeg és a Murgröna függöny. Mindez megfizethető áron, ami szerintem fontos dolog. Az, hogy Anikó a kedvenc fotelemet választotta, külön bónusz:)

OB-anikó_gyerek_ikea-600x387

A lámpa pedig hosszútávú, remek megoldás – amúgy a lakás minden lámpája gyönyörű!

Kids_room7

Kids_room6

De Szofi nem csak a gyerekszobában érezheti jól magát, hanem a konyhai krétafal is napi használatban van!

Elkészült!

Elkészült!

És használatban:

Magnetic_Chalkboard_Kitchen_wall

2. Szülői birodalom

A gyerekszoba lehetne a föld bármelyik pontján, de a “master bedroom” igazán angolszász találmány. Kötelező alkotóelemei: ez a lakás legnagyobb hálószobája, tartozik hozzá gardróbszekrény, de inkább helyiség, és egy nagyvonalú fürdő. Itt a társasházi lakás is hozza ezeket a hozzávalókat, és Anikóék gyönyörűen öltöztették fel a tereket!

alaprajz-master

 

Master_bedroom1

A szoba a közösségi térből nyílik, a tulajdonosok egyedi módon választották ketté a tárolási és fürdőszobai funkciókat!

Master_bedroom5

Master_bedroom3

Master_bedroom4

Szuper megoldás: az ablaknál található gardróbra már nem volt szükség – ide került egy kisasztal, ami akár sminkelésre, akár home office funkcióban beválhat.

Master_bedroom2

Master_bath4

Master_bath2

Master_bath1

Master_bath5

Master_bath6

3. Nappali

Bár a helyiséget már láthattuk korábban  is, azóta felkerültek a képek a falra. Soha jobb példát arra, mit tehetnek a jó képek egy jó térrel. De Anikóéknál a képek mindig kiválóak, ráadásul nagyrészt saját alkotások!

Living_room3

Living_room2

Living_room4

Master_bedroom6

Screenshot-2015-01-01-18.40.13-600x398

Foyer_2-600x397

Bár a lakásról készült posztokból összeállhat az egész otthon képe, remélem a tulajdonosok vesznek egy nagy levegőt, és megküldik az anyagot az Apartment Therapy számára, ahol majd egyben fogjuk látni az egészet! Ez ott is kivételes otthonnak számítana:)

Köszönjük!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!