Lakjunk jól!

Ég alatt és felhők fölött - vidáman!

Szerintem mindenkinek van egy olyan korszaka, amikor tetőtérben szeretne lakni. Mert éppen sokat olvasott a francia impresszionistákról, és ha nem is a Montmarte-on, de legalább a VI. kerületben szeretné egy manzárdablakból szemlélni a világot.

796901e42fc1364f536cdfb83a333a19

Mert szereti, ha az élet nem kiszámítható, mert olyan otthont akar, amilyen senki másnak nincs, mert az ágyán fekve, a kádban álmodozva a csillagokat szeretné látni.

320f4c1af9235d572185778ecb287ca8

Bedroom-with-attic-window

VLX_0006 copy (1)

Mert szereti a háztetők látványát, meg amúgy is, fentről minden város szép.

nemcsakpraga.blogspot.com

nemcsakpraga.blogspot.com

Vagy prózai módon lakott már alsó emeleten, rémes szomszédokkal a feje felett, és elhatározta, hogy mindig a legfelső szinten akar élni.

attic-office

cozy-attic-room

velux2

Ám ahhoz, hogy boldogan éljünk tetőtérben, nem csak romantikus álmok kellenek, hanem jól megépített szerkezetek is. Jó szigetelés, jó ablakok!

Az előbbivel ne spóroljuk (majd inkább télen a fűtéssel, nyáron pedig a hűtéssel), az ablakokat pedig válasszuk meg jól!

Mit várjunk el ablakainktól a tetőtérben?

1. Legyen nagyon világos!

Rakjunk sok ablakot egymás mellé, fölé!

bottom_bedroom_115946-01-xxl 1280x458

loft-lounge

2. De ha akarom, legyen sötét!

A jó tetőtér kialakításánál ne spóroljunk az ablakok felszerelésével! Vásároljunk hozzá sötétítő rolót, rovarhálót! Higgyük el, hogy a lakás nem a szuper dekortól, hanem a jó működéstől lesz kellemesen élhető.

Velux_színes_árnyékolók.original

dfd interior 102093-01_hero_1280x458

3. A tetőtéri ablak is lehet energiatakarékos!

Az új generációs tetőtéri nyílászárókkal egyrészt melegebb van a szobában, másrészt pedig az üvegfelület sem hűl ki. Ez különösen akkor lehet fontos, ha közvetlenül az ablak alá tervezzük az ágyat, kanapét, íróasztalt. Márpedig ha a csillagokat szeretnénk nézni nyári éjszakákon, akkor így fogunk tenni!

fair-attic-home-interior-design-cozy-windows-floral-pattern-wall-decal-brown-unique-shape-chair-flowers-decor-attic-designs-interior-fabulous-attic-designs-inspiration

Ha rám hallgattok, a kutyaól ablakokat kerülitek! Nem ad elég fényt, drága a kialakítás, elcsúfíthatja a tetőt. Ha normál ablakot nem tudsz berakni, mert nincsen függőleges fal, ha a manzardablak se a házhoz, se a pénztárcádhoz nem illik, egy tetősíkba helyezett ablak, profi beépítéssel, korszerű kiegészítőkkel, egyedül vagy csoportosan remekül fog mutatni!

renovation_livingroom_117978-01_1280x458

renovation2_bathroom_119784-01

Szerencsére a Velux saját honlapján segítséget nyújt a profi munkához!

Ha tetőtérben laksz, küldj egy képet:)

képek forrása: Velux, Pinterest

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!