Lakjunk jól!

Itt a nyár - változtasd át!

Ha nyár, akkor szabadság – bár több lenne – és ilyenkor sokat vagyok itthon. Ez persze remek, de egyben jó alkalom is, hogy tüzetesebben szemügyre vegyem az amúgy igen sok helyen felújításra váró berendezést. Mivel arra biztosan nincs pénzünk, de szándékunk sem, hogy kikukázzuk azt, ami még elfogadható, így elsősorban átalakítás jöhet szóba.

Mikor jó egy felújítás? Ha vacakból csinálunk jót, szépet, praktikusat. Ráadásul úgy, hogy nem kerül többe a leves, mint a hús. Sajnos itthon mindkettőre látunk sok rémes példát – filléres retró bútor, drága festékkel francia vidékinek maszkírozva, vagy éppen értékes régi kincs, amatőr és ízléstelen módon “korszerűsítve”.

Ezért most kicsit távolabb nézzünk körül: mit hozhatunk ki abból, ami első látásra legalábbis riasztónak tűnik!

1. Tényleg csak egy kis festék!

kitchenbf

kitchenaf

Mikor érdemes egy konyhát átfesteni? Ha a bútor tényleg egyben van, és legalább addig nem lesz még pénzünk újra, míg a festék meg nem adja magát! Hozzávalók: festék+fogantyúk+új pult. Klassz lett – átmeneti megoldásnak.

2. Fessünk falat!

Higgyük el, hogy egy unalmas, sötét szoba sem reménytelen! Az alábbi szoba egy tengerentúli magyar család munkája:)

vera before

vera after

3. Mondd el virággal!

Frászt kapok, mikor az átalakítós műsorokban azt mondják, hogy csak az ötletre volt szükség, aztán a szomorú kiindulási alapot feltuningolják felsőkategóriás bútorokkal, drága kaspókkal, virágokkal, világítással. Pedig egy egyszerűbb megoldás még a reménytelen helyeken is segíthet! Nyuszika és kalitka nélkül is működik:)

gardenbf

gardenaf

4. Lásd meg a lehetőséget!

Lakásvásárlók, figyelem: ugye minket sem riasztana el egy felesleges fal?

baliving01

baliving02

dan mike before 1

dan mike after 3

dan mike before 2

SWEETEN_DanKitchen-04

Vagy éppen az eladók igénytelensége?

yardbefore

backyardafter

yardafter

5. Lehet igényesen is!

És nálunk vajon ki tud így felújítani egy szekrényt? Sajnos még hasonlóan igényes megoldást sem láttam soha! Bár a kiinduló állapotnál kb. bármi jobb lett volna, ők a bőkezűen szórt antikolt virágszirmok helyett inkább ezt választották!

dresserbefore dresserafter

Mi egy közhelynek számító felújításra készülünk a hálóban: IKEA Rast. Három háromfiókos komódból két éjjeliszekrény és egy ötfiókos komód lesz. A férjem nagyon nem bírja a “fessünk koptatott franciásat”, így én szorgalmasan gyűjtöm a jó megoldásokat!

rast hack

Otthonkommandó

Otthonkommandó

képek forrása: Apartment Therapy

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Lakjunk jól says: (előzmény @K.Zsófia)

  Köszi, nem olvastam figyelmesen. Az Otthonkommandó oldalát pedig egyáltalán nem is láttam, a képek az Apartment Therapy-ról.

 2. K.Zsófia says:

  Szia!

  A 2.-hoz egy kis pontosítás: az nem egy egyszerű falmatrica, hanem egy veszettül jó falfestés (lásd http://otthonkommando.cafeblog.hu/2015/05/18/ti-kuldtetek-egyedi-gyerekszoba-falfestes/).

  Üdv:
  Zsófi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!