Lakjunk jól!

Egyszerűen nagyszerűt!

Számomra mindig izgalmas, mikor egy lakberendező jól láthatóan álmai otthonát rendezi be – saját maguknak! Egyrészt mondhatnánk, ez az igazi örömmunka! Másrészt próbáljuk beleélni magunkat a helyzetbe: sokszor mi magunk is nehezen tudunk választani, nekik pedig hány megvalósítandó ötlet lehet a fejükben! Színek, kedvenc bútorok, kedvenc képek, tapéták, szőnyegek – megannyi “must have” (ez nekem kell)!

A mesterségbeli tudás itt pont ahhoz kell, hogy jól válogasson a szakember, és ne kiállítótermet, mintalakást, hanem valódi otthont  alakítson ki! És általában: mennyire jó, hogy a lakberendező lakásának nincsen “lakberendezett” hangulata (épp a héten láttam egy igazi hazai rémséget, volt ott minden: gipszkarton álmennyezet, csúnya színek, össze nem illő burkolatok, bután összenyitott helyiségek…)!

Ez a lakás kényelmes, minden kézre áll, ide szabadon beköltözhetnek régi és jövőbeli kedvenc tárgyaink, vagyis ahol jól érezzük magunkat. Itt van hová akasztani a kabátot, mikor hazaérünk, és pont jó lámpa lehet az IKEA filléres papírgömbje is.

Doris' house-7

Lássuk miből gazdálkodtak?

Arrafelé ez a ház nem számít különösnek: egy viktoriánus sorházi lakásban járunk. Alul a közösségi helyiségek, fent három háló, összesen egy fürdővel. A bevilágítottság sem ideális, hiszen a ház keskeny, a téglalap két végén ablakok, így bizony van természetes fény nélküli helyiség a földszinten. Az elhelyezkedés viszont irigylésre méltó: Nyugat-Londonban járunk, ami általában klassz hely, ráadásul Londonban manapság kb. minden ingatlan irigylésre méltó!

FloorplanA házat már részben átalakítva és kibővítve vették meg: az előző tulajdonos hozzáépítette a hosszú és keskeny konyhát, amitől sokat elmenekülnének, pedig értő kezekben remek hely lehet!

Doris' house-16

Doris' house-20

Doris Lee-2

Doris' house-17

Az ablaktalan hall problémáját is jól kezelték: a ház szívébe került a feleség irodája, ami minden irányból fényt kap!

Doris' house-21

Doris' house-3

Doris' house-9

Doris' house-8Doris' house-4

A lakberendező feleség szigorúan bánt a színekkel: a krémszínű falak ragyogó fehér, vagy éppen mélyfekete színt kaptak, a piros konyhafrontokat feketére cserélték – nem akarták elvonni a figyelmet az értékes családi festményektől, fotóktól, textilektől és egyéb vintage kincsektől! A téglafallal viszont megteremtették a fókuszt, ami illik az épülethez és remekül kiemeli a ház karakterét!

Doris' house-6

Doris' house-13

Doris' house-12

Doris' house-22

Bár sok helyen olvassuk, hogy a tárolóhelyeket be kell építeni, mert akkor eltűnnek a térben, itt azonban a háziasszony úgy érezte, hogy a meglévő beépítésektől inkább eltűnik a tér, ezért lebontotta azokat, a helyükre pedig egyszerű vonalú, modern, mégis karakteres és feltűnő bútorokat helyezett: egy masszív médiatárolót a nappaliba, a dolgozó- és családi szobába pedig szellemes könyvszekrényt:

Doris' house-5

Doris' house-24

Dizájntapéta került az üvegkorlátos lépcső mellé, nem mondhatnánk, hogy unalmas a látvány!

Doris Lee-1

Doris' house-2

Doris-1-2

A fenti privát szekció is visszafogottan extravagáns, inkább azt mondanám, hogy egyszerű eszközökkel értek el látványos hatást!

Doris' house-38

Doris' house-41

Doris Lee-4

Doris' house-43

Doris' house-45

Doris' house-44

Amiért pedig igazán tudunk irigyelni egy városlakót, az egy kis kert, főleg, ha ilyen igazi oázis, mint Dorisék otthonában!

Doris' house-30

Doris' house-32

Doris' house-33

Doris' house-31Egyszerűen otthonos: ez lenne a profik receptje?

Doris' house-29

forrás: ismét az apartment therapy!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!