Lakjunk jól!

Miért tetszik nagyon ez a svéd otthon?

Bár mindig nagyon örülünk, ha ismét szembejön velünk egy “unalmas” svéd lakás, a már megszokott fehér falakkal, egyszerű, világos berendezéssel, a remek képdekorációkkal, okos szervezéssel, de azért ne gondoljuk azt, hogy arrafelé minden lakás pont így néz ki!

Itt van például a kedves fiatal pár első közös otthona, amely bár sok szempontból beleillik a skandináv lakások sorába, de bátran állhatna Ausztráliában, Amerika európai jellegű részein, Angliában vagy Hollandiában is.

Hogyan került a pár látókörébe pont ez az ingatlan? Minden szempontjuknak megfelelt: családos környék, közel van a városhoz, de azért zöldövezet is, ahonnan biciklivel lehet járni munkába!

272-1000x667

Otthonuk kialakításánál két fő szempontjuk volt: bírja a két kisfiú nyüzsgését, de kellemesen vintage hangulatú is legyen, néhány klasszikus dizájnbútorral és művészeti alkotásokkal.

211

52

Az eklektikus berendezést a kellemes zöldes-türkiz szín tereli egybe. A bútorok között rengeteg az izgalmas, egyedi régi darab, amit természetes módon egészít ki néhány praktikus és ismerős IKEA termék. Az egyediséget pedig nagymértékben erősítik a képek – a fiam azonnal beleszeretett a hatalmas denevéres plakátba – akinek ez mond valamit, éppen Galléros Fecó naplóját olvassuk, vagyis a denevérek a legjobb barátaink.

123

22

26

Ebben a lakásban könnyen el tudjuk képzelni, hogy egy család egyrészt kényelmesen, lazán éli a hétköznapokat – ha kiömlik a kakaó, kimossák a kanapé huzatját, együtt reggeliznek a nagyszoba ablaka előtt, miközben az otthonuk minden szeglete inspiráló részletekkel van tele!

162-1000x667

24

152-1000x667

A privát szekció semmiben sem marad le a közösségi terektől: régi és új szívmelengető keverése, a kis játéktároló szekrény talán még a nagyiék vidéki házában állt, a nagy vaságy is lehetett az anyukáé, de lehet, hogy már ő is örökölte. Maradék tapéta bekeretezve az ágy fölött, egy festett farönk éjjeliszekrényként, a szülői ágy alapja pedig néhány raklap.

32

29

221

Az otthonosság ezek szerint nem pénzkérdés, persze mondhatjuk, hogy hangulatos mixet csak szép, vagy legalábbis hangulatos tárgyakból tudunk csinálni, és az sem hátrány, ha mesterei vagyunk a keverésnek.

Tanuljunk ettől a kedves családtól!

110

Mert “nekem ott az otthonom, ahol ti vagytok” mondja a felirat. De azért mégis jó, ha van egy ilyen otthonunk!

42

forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!