Lakjunk jól!

Egy csöppet sem Ewing-ház Texasból

Szerintem többen vagyunk úgy, akik nagy kedvvel nézegetnek klassz lakásokat, hogy kissé túl gyakran kiáltunk fel: pont ilyet, ide nekem! – egy szép otthon láttán.

Gyakran esem magam is ebbe a hibába, de most aztán tényleg azt gondolom: ez lehetne az igazi! Laza, szellemes, világos, családbarát, egyedi!

DSC_0240

DSC_0397_2

És ami még izgalmasabbá teszi a történetet, hogy nem Svédországban, Hollandiában, Ausztráliában, de nem is Angliában járunk. Sőt, nem is Amerika lakberendezésileg igen haladó vidékein (mondjuk Brooklyn, Boston, Seattle, stb.), hanem Texasban. Ahol nekem legtöbbször minden túl sok: túl nagy, túl nehézkes, giccses, fényűző, túlrendezett. Még ha Bobby és Jockey nem is koccintanak mindjárt whiskyvel az aranyozott zsúrkocsi mellett.

Judy, Don, két gyermekük (+ a kutya) Houstonban, egy városi házban élnek, aminek már a kialakítása is rendhagyó: a közösségi terek kerültek a felső szintre, ahonnan a fákra látnak, míg a hálók vannak a földszinten. Az egész épület kialakításának egyik legfőbb szempontja az volt, hogy minél intenzívebb legyen a kapcsolat a kültérrel, és a kényelmes, nyitott közösségi terek arra csábítsák a bentlakókat, hogy minél kevesebb időt töltsenek elvonulva. További határozott kívánság volt a rengeteg természetes fény becsalogatása. Azt hiszem, az építész jól végezte a munkáját: egy ilyen konyha tényleg az otthon szíve, és az egybenyitott tér rendkívül barátságos a sok ablakkal!

DSC_0254

DSC_0410

DSC_0209

DSC_0202

DSC_0522

Ha a tervezésre maximális pontot adunk, akkor én nem lennék szigorúbb a berendezéssel sem: minden inkább egyszerű, olcsó, gyerekbarát, mégis látványos és egyedi!

DSC_0548

DSC_0356

DSC_0346

DSC_0527

DSC_0597

DSC_0542

DSC_0590

Ha pedig közelebb megyünk, igazán remek részleteket találhatunk!

DSC_0605

Neked pl. eszedbe jutna homokgyűjteménnyel dekorálni?

DSC_0581

Vagy tapéta helyett egyedi festéssel feldobni a falakat?

DSC_0494

DSC_0510

Nem mintha a kiváló tapéta nem lenne mindig telitalálat!

DSC_0604

DSC_0428

Szép munka, gratulálunk! És minden hazai építkezőnek hasonló bátorságot kívánunk:)

forrás

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!