Lakjunk jól!

Formabontó fürdőszobák

Aki arra számít, hogy most olyan fürdőszobák következnek, ahol üvegkád, vízesés és egyéb finomságok lesznek, csalódni fog. Ilyen fürdők két okból sem jönnek soha itt az oldalon: egyrészt a luxuslakás akkor is távol állna az ízlésemtől, ha tegnap a miénk lett volna a lottó ötös. Ráadásul sosem értettem az vágyat, hogy olyan otthonokat nézegessünk, amiket apró részleteiben sem  tudunk magunkévá tenni, hiszen ott minden a különleges építészeti megoldásokról és az elérhetetlen költségvetésről szól!

Tehát ha azt mondom formabontó, akkor csak a hazai formát szeretném megbontani:

 • plafonig csempézés,
 • kétféle csempével, bordűrökkel és dekorcsempékkel csempézés,
 • hullaszínű (bézs, bordó, rondakék), ráadásul olyan mint… csempékkel csempézés (márvány/kő/textil/fa stb. utánzatok),
 • barkácsáruházi, nem is olyan olcsó, ám annál rondább mosdóállványok,
 • műanyag vécétartályos vécék (műanyag kefével),
 • a fürdő közepén terpeszkedő mosógépek,
 • az olyan mélységekre most nem is gondolok, mint műszőrme ruhácska a vécé körül.

Az alábbi válogatást új építésű, drága hazai lakásokból szedtem össze. Ha valaki csodálkozik, miért nem megy el a lakása, okolja az ilyen fürdőket. Mert hiszen ezek újak, a minőség még egy-két évtizedig megfelelő lenne, de ki akarna ezért “újszerű” árat fizetni?

ingatlan_elado_csaladi_haz_Torokbalint_lakas_5_ingatlanok__20131018_180043_big

44238243_6_644x461_elado-ujepitesu-nagy-erkelyes-duplakomfortos-lakas-garazzsal-_rev001

62377925_3_644x461_ors-vezer-ter-kozeleben-uj-epitesu-kertkapcsolatos-lakas-elado-elado_rev005

DSCF1238_1

furdoszoba

Ha formabontóról beszélünk, akkor tőlem olyanra se számítsatok, ami ugyan tutin néz ki a képeken, de a használat szempontjából igen sok kérdést vet fel:

 • főellenség számomra a fa burkolat, a földre biztosan, de kisebb, nem tökéletes szellőzésű helyiségben a falon is. A fa és a víz nem barátok, nálunk egy vidámabb fürdés után akár egy liter víz is folydogál a padlón (mielőtt valaki valami huncutságra gondolna, csak a gyerekekről van szó, mi zuhanyzunk),
 • oké, hogy nem csempézünk plafonig, de ahol víz éri a falat, ott azért csempézzünk (miután felkenték a drága mesterek a tuti vízzáró réteget mondjuk a zuhany köré-alá),
 • klassz a művészeti galéria a fürdőben, de azért gondoljuk meg, mi az, amit nem kezd ki a pára, vagy nem sajnáljuk!

Tehát lássunk néhány menő, egyedi fürdőt, ahonnan örömmel lophatunk ötleteket! Mert nem a méret, vagy a pénztárca vastagsága a lényeg – még akkor sem, ha a fürdőszoba a lakás egyik drága helyisége!

IKEA

IKEA

1. Teljesen egyszerű fürdő, egyszerű csempe, amit egy-két szép kiegészítő tesz nagyon vonzóvá! Persze nyerők vagyunk, ha a padlásunkon van mit leporolni, de jó minőségű aranykeretes tükörből megfizethetőt kaphatunk a JYSK-ben, a türelmesek pedig kutakodjanak a Vaterán, piacokon!

angol_furdo

nicety

9 interiors - nuvevo estilo - dustjacket attic

2. Egy dolgon nem spórolunk: a burkolat részben legyen látványos. Hozzá minden fehér, alap/középkategóriás!

my-paradissi-my-home-my-paradise-colorful-loft-black-white-shower-tiles-maria-llado

wein_furdő

Wein Kriszta fürdője (Napi Szemtorna)

 

cementlapos_svéd

Bathroom

Sink-1

3. Ahogy nem szívesen vennék meg egy itthon “újszerűnek” titulált fürdőt, úgy egy hófehér, 15×15-ös csempével ellátott annál jobb alap lehet – pl. egy jó falszín, vagy egyéb színes kiegésző egészen más dimenzióba helyezné a semmi különös fürdőszobánkat!

apther_blue_red_bath

5306e5c5dbfa3f736e00059b._w.540_s.fit_

myscandi

merrick8

010-eclectic-south-philly-row-house

mismatchedtile_accentfloor

4. Tároljunk pazarul! És ne rémes kidolgozású fehér szekrénykékben gondolkodjunk ronda lábakkal, rosszul csukódó ajtókkal, amikhez 20 éve divatjamúlt mosdó társul. Keressünk egyszerű, de nagyszerű és funkcionális megoldásokat – az IKEA lesz a mi helyünk!

20151_idba02a_01_PH104267

20152_idba02a_01_PH122238

20151_idba01e_01_PH104241

Vagy éppen alakítsunk át egy meglévő bútort és megfelelő felületkezeléssel változtassuk mosdóállvánnyá!

BathAfter (1)

grey dresser bathroom vanity overmount basin vintage

5. A nem szokványos dekoráció is nagyon jó tesz a fürdőszobánk egyedi kialakításának. Ne értékes képeket válasszunk, hanem olyasmit, amit könnyű pótolni, vagy nem árt neki sem a víz, sem a pára!

pinterest

Small-bathroom-display

p148c

bathroom-modern-Livingetc7

Bath4

extrem_wc

Tehát drága csapok, szerelvények, plafonig érő burkolatok helyett sok-sok kreativitást kívánok mindenkinek!

bikebathroom

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. mapp says:

  Túl nagy a fürdőtök, vagy túl kicsi? Vagyis inkább azt kérdezem, mekkora? Mert minden viszonyítás kérdése 🙂 Ízlésben hasonló a helyzet férjjel. Nálunk még a ház sem áll, de már az nagy dolog, hogy a tervekben meg tudtunk egyezni. De úgy érzem, a neheze most jön 😀

 2. ficuskinky133 says: (előzmény @mapp)

  megértelek 🙂
  én is pont úgy csinálom, amit te is írtál, hogy képeket gyűjtök, és abból próbálok összehozni valamit, amit passzol nemcsak a fürdőszobába – és nem utolsó sorban a méretéhez… -, hanem az egész lakás hangulatához is.
  például nagyon tetszik nekem az a tükrös dolog, de túl sok lenne a mi lakásunkba.
  ja, és a plusz nehezítés, hogy a párommal mindig egyeztetek, akivel nagyon más az ízlésünk… szóval nem egyszerű nekem sem… 🙂

 3. Hát, jó kérdés. Nagy gond, hogy nincs bombabiztos ízlésem. Illetve egyes darabokról tudom, hogy tetszenek, de összekombinálva már más kérdés. Ez a csipketükör pl. szerintem azért működik, mert nem egy túlzsúfolt környezetben van, így nem lesz giccs. Most azt csinálom, hogy összegyűjtöm a tetsző dolgokat, aztán megpróbálom felfejteni, hogy mi a közös, vagyis mitől tetszik valami. Utána már csak a praktikusság kérdése van… Szóval nehéz ügy ez nekem, na 🙂

 4. ficuskinky133 says: (előzmény @mapp)

  és te is ilyen cementfalra tennéd az üvegművész munkáját? vagy más környezetbe?

 5. ficuskinky133 says:

  nekem egy észrevételem lenne, méghozzá a használhatóság témakörhöz: nagyon szépek a fehér fürdőszobák. DE a padlón fehér csempe – az “ajánlottak” közül néhány képen is ilyen van – az egyszerűen rémálom. ha csak RÁNÉZEL, koszos lesz!!

  nekünk ilyen van, és utálom, és biztos, hogy valami retektűrőt fogok letenni a padlóra amikor most felújítunk.

  azt is írja a blogíró, hogy a fahatású csempe nem szép. nekem van, és szép. jó minőségűt kell venni, és szépen letetetni, hangulatos, otthonos, kosztűrő. egyébként az utolsó képen is fa van a padlón…

  egyébként köszönöm szépen a posztot, nekem pont jókor jött! 🙂

 6. hellomoncsi says:

  Hát nálunk is valahogy így 😉

 7. mapp says:

  Éppen tegnap gondolkoztam azon, hogy pár négyzetméter burkolat kihagyásával megspórolnánk annyit, hogy helyette telne egy üvegművész valamelyik hasonló munkájára a fürdőbe: https://www.pinterest.com/pin/558446422520577610/
  https://www.pinterest.com/pin/558446422520577596/

  Nem ismerősöm, tényleg neten bukkantam rá, szóval nem reklámként írom, remélem szabad, ezeket Borbás Dorka készítette, most élek-halok ezekért. Abszolút egyetértek, a most feltett csempék nagy része 20 év múlva már biztosan nem lesz trendi (minél trendibb most, annál kevésbé).


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!