Lakjunk jól!

IKEA-ban jártam, jó dolgokat láttam!

Persze, az IKEA-ban lehet jó dolgokat látni – akár az “ennyi ember nem tévedhet” alapon is – de sajna vannak fájó hiányosságok az itthoni bútorválasztékban, amire jó lenne jó választ találni. Ilyen szerintem például a jó szőnyeg, a megfizethető és praktikus íróasztal, az okos és esztétikus tárolás, különösen, ha gyerekről van szó.

Szőnyeg

Itthon minden megfizethető, méretes és tetszetős darab nagy öröm! Lássunk egy szőnyeget, ami tényleg új a választékban és mérete, színei, kialakítása miatt akár hiánypótló is lehet: a Mölby!mölby mölby2Jók a színei, jó alapja lehet egy menő ifjúsági szobának. Sőt akár egy közös fiú-lány szobának. Jó a mérete. Nem mellékes az sem, hogy milyen jól társíthatóak hozzá az egyéb klassz IKEA cuccok:

OB-mölby2

  • Liatorp szürke (vagy akár fehér) íróasztal, ami igazán szép darab. Viszont itt lenne az ideje, hogy az IKEA végre rájöjjön, hogy az íróasztalnál fiókokat, és nem haszontalan polcos tárolókat kell beépíteni. Oké, lehet, hogy ez illik a dizájnba, a normál ajtó. Akkor mögé tegyenek tuti fiókokat. Persze, drágább lesz, de legalább lehet használni…
  • Brasa mennyezeti lámpa. Jó a színe, a fénye.
  • A kedvenc ifjúsági székem, a Roberget. Hurrá, praktikus és szép. Ritka kombináció.
  • Sanella bársonyfüggöny. Kétféle türkiz van, ehhez akár még a sötét is jó lehet.
  • A gardróbszekrény is nagyon vagány az ilyen Fardal ajtókkal (én inkább fehér vázat választanék hozzá, ez a barnás-fekete téma szerintem az IKEA nagy mellényúlása…).

Még egy szőnyeg van az újak közül, ami igazán jól néz  ki, életben szerencsére sokkal inkább, mint a képeken. A jó dizájn, kellemes tapintás sem feltétlen jár mindig együtt, itt igen. Talán még a tisztán tartás sem vészes (sose vegyetek sötét, egyszínű szőnyeget…).  Ez pedig a Vidstrup szőnyeg. Akár egy modern, vagy kicsit retró nappaliba, vagy fiúknak.

vidstrup-szonyeg-rovid-szalu-sarga__0279185_PE418857_S4

Mindkét szőnyeg kellemes méretű, 170×240 centi, ami itthon már-már hatalmasnak számít!

Falipolcok

Ritkán nézelődök a a konyharészlegen, mert a konyhánkban nincs bútorhiány. Viszont remek fali tárolókat találtam!

stenstorp

Némelyiket simán el tudnék képzelni a konyhán kívül is:

botkyrka-falipolc-sarga__0310345_PE390209_S4 förhöja

förhöja2

östhamra

Íróasztal

Az íróasztal téma is sokszor meglehetősen sivár, még akkor is, ha csak egy asztallap+ jópofa lábak + guszta fiókos tárolásra lenne szükséged. Asztallapban van guszta (az eddigi tapasztalataim alapján én a jövőben kizárólag tömörfa munkalapot választanék, esetleg pácolva és  viaszolva/lakkozva, mert a festett bútor sajnos nem állja a használatot, kopik a széle, stb.) Szerintem lábak tekintetében sem álltunk rosszul eddig sem. De az a fránya fiókos tároló nemigen jött össze, mert vagy túl irodás, vagy szemrevaló, ám a használat sok kívánnivalót hagy maga után.  És akkor most előállt az IKEA ezzel. A Klimpen.

klimpen-fiokos-elem-fekete__0279176_PE418853_S4 klimpen

klimpen2 klimpen-fiokos-elem-feher__0288319_PE424151_S4Ez már meglehetősen jól néz ki, ugye? Bár nekem igazán egy iszonyú egyszerű, tömörfa fiókos elemre lenne szükségem, azért ezek már csábítóak!

Konyha

Nem tudom jártatok-e az idei konyhakiállításon, a tavalyi tapasztalataim alapján mondjuk még a féláras ajánlatok sem tették csábítóvá a lehetőséget (bár Mautner Zsófit és Fűszeres Esztert szívesen megnéztem volna főzni). A kiállított konyhák szinte kivétel nélkül  a)  gagyik b) kivagyik c) jelentéktelenek d) erőltetettek voltak. A Franco&Stefano kimagaslott a kínálatból, de ott is miféle idióta ötlet volt a sokmilliós konyhát egy újabb vagyonért ajtók mögé rejteni? Ha akarok inni egy pohár vizet, átalakítom a berendezést? Az IKEA konyhabemutatóiban elmondhatatlanul több az ötlet stílusban, kialakításban, stb. Tehát ha konyhát akarsz beépíteni, először nézz körül az áruházakban!

IMGP2127

IMGP2125

IMGP2177

IMGP2133

IMGP2131

IMGP2130

konyha3

konyha2

konyha1Fiús berendezés

A fiam teljesen odavolt a sötét tónusú enteriőröktől. Nappali, dolgozó, fiúszoba – érdemes ötleteket gyűjteni, ha egy-két családtag nem annyira kedveli a skandináv világos berendezést. Egyébként nekem nagyon izgalmas volt, hogy a svédek nálunk milyen hangsúlyosan viszik ezt az erőteljesebb vonalat.

20152_cocy12a_01_PH121927

20144_cocy09a_01_PH008333

20151_cocy01a_01_PH120908

20152_cocy04a_01_PH121926

A gyerekek mindenesetre remekül érezték magukat, fáradhatatlanul végigpróbálták az összes szobát, majd egy hosszabb játék következett! Pedig csak kirándulásból hazafelé, egy hot-dogra ugrottunk be:)

ikea

Hogy vásároltam-e? Igen. Képkereteket. A házi galéria-projekt ON.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!