Lakjunk jól!

Egy blogger otthona - avagy a választás művészete

Mindig izgalmas, amikor lakberendezők, vagy általában lakberendezés iránt elkötelezettséggel bírók saját lakásába pillanthatunk be! Hiszen annyi szép megoldás létezik: régi vagy éppen nagyon is modern dizájn, kirobbanó színek vagy egy visszafogott színpaletta, hangsúlyos dekoráció és minimál. Ha sok minden tetszik, vajon mit válasszunk a saját otthonunkba?

Ma egy remek blog, a holland Style Files  szerzőjének házában nézhetünk körül!

Stílus: vidékies modern, sok természetes anyaggal, nagyon visszafogott színekkel, és csodás kerttel! A kevesebb több elve remekül érvényesül, hiszen ebben a házban biztosan nem akartak megmutatni mindent, ami kiváló lakberendezési megoldás: éppen csak annyit, ami egy lakásban pont jól mutat.

Kezdjük a túrát a nappaliban! Egy százéves házban járunk, ahol a közösségi tereket összenyitották. Remek gerendák, csodás szőnyeg, szép fabútorok, egyszerűen nagyszerű kandalló. Sok egyedi darab között klassz IKEA termékek.

style-files-home-5

style-files-home-4

style-files-home-1

A nagyon visszafogott színpalettában szinte világítanak a kilim textilek!

style-files-home-3

A nappali, a konyha és az étkező egy tér, amit a nagyon letisztult berendezés kiválóan össze is terel:

style-files-kitchen-7

tsf-home-7

style-files-home-2

style-files-home-6

A konyha természetesen fehér, szürke kő pulttal – na ez az a téma, amit nem lenne érdemes itthon sem túl sokat variálni. Látok néha a szivárvány különböző színeire festett konyhákat – ne tegyük. Hacsak nem vagyunk magunk is kiváló bútorfestők (és nem mellékesen nincs egy csomó pénzünk festékre + egy csomó időnk festeni), akkor ne válasszunk olyan megoldást, amiből hirtelen ki lehet ábrándulni!

style-files-kitchen-5

style-files-kitchen-4

style-files-kitchen-2

style-files-kitchen-1

Egyrészt hogy bele ne unjunk a házban alkalmazott visszafogott megoldásokba, másrészt egy házat a kert teszi igazán mesés hellyé, nézünk körül odakint is!

our-garden-7

our-garden-6

our-garden-3

our-garden-2

ourgarden-1

Azt hiszem, ebben a kertben mindenki megtalálja a számítását! Lehet kint pihenni, enni, van játszóhely a gyerekeknek. Természetesen a hely nem magától ilyen gyönyörű, hanem a tulajdonosok feltehetően sok órát töltenek el kerti munkával is – nincs is annál jobb időtöltés irodában elgémberedő sorstársaknak!

Álljon itt egy személyes történet: már csaknem 20 évvel ezelőtt felejthetetlen hetet töltöttem a holland rokonainknál egy falusi csűrből átalakított mesés házban. Minden részlet álomszép volt, de a belső szinte elhalványult a kert mellett! Teljesen más volt a hely vad szépsége, a színes pácokkal kezelt kerti bútorok, kisházak, a hatalmas fák látványa a hazai gyep-rózsák-tujákhoz szokott szemeinek!

De térjünk vissza a házba, lássuk a privát szekciót. Nagy meglepetés nem fog érni, sehol nem festették narancssárgára a falat, sőt a fabútorok sem kaptak meglepő színeket!

the-style-files-bedroom-3

the-style-files-bedroom-1

A fürdőben sem tértek el a bevált recepttől: fehér, fa, szép részletek!

home-tour-the-style-files-bathroom-4

home-tour-the-style-files-bathroom-2

home-tour-the-style-files-bathroom1

Természetesen a gyerekszoba is nagyon igényes, lényegesen színesebb, mint a többi helyiség – ami nem kell, hogy vad, rikító megoldásokat jelentsen!

kicksroom3

kicksroom4

playroom1

playroom2

kicksroom5

kicksroom2

kicksroom1

Miért tetszik nekem NAGYON ez a ház? Mert megvan benne az, ami nekünk legjobban bejön egy otthonban: a kiváló alap, vagyis remek ház, fa padló, egyszerű, világos részletek. Ami magában is megállja a helyét, de jól módosítható a felmerülő igényekhez!

forrás: Style Files

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!