Lakjunk jól!

Karácsonyi dekoráció - ahogy én szeretném

Nincs karácsony Corvin nélkül – szólt a régi reklám. Van-e karácsony dekoráció nélkül? Örömmel jelentem: van. Teljesen tökéletes karácsony lehet úgy is, hogy a karácsonyfa az egyetlen karácsonyra emlékeztető tárgy a lakásban – sőt, ha nincs gyerek, unoka, simán el tudok képzelni fenyőfák kivágása nélküli teljes értékű karácsonyt is. (A karácsonyfa imitációkat viszont iszonyatosan utálom. Oké, ebben is van kevésbé rémes, de mivel az igazi mellett minek, az igazi helyett pedig nagyon nem, akkor hogy is van ez?)

A dekorációval mindig is hadilábon álltam, se készíteni, se helyezgetni, se tárolni nem szeretem, sőt igazából nem is nagyon tetszenek. A bigyós lakás a halálom, másnál persze miért ne, de otthon? Viszont vannak gyerekeim, ők bírják az ilyesmit, gyártják is az óvodában, iskolában nagy sebességgel és meglepően jó minőségben!  Szóval az ő kedvükért mégis jó lenne egy pár dolog karácsony előtt. Elsősorban olyan, ami általában jövőre is használható, vagy nem feltétlenül karácsonyi és kevéssé csicsás.

Ajtódísz: kizárólag a természetes anyagokból készült változatok kívánatosak.Sőt, azokból is a minél egyszerűbbek. Mint ezek. Itthon ilyeneket a drága virágboltokban látok…

il_fullxfull.235963684

DSCF9284+-+Copie1

il_570xN.279230443

Door-wreath---Traditional-Christmas-decorating

kapanyél

il_fullxfull.435917615_hwd7

americas-independance-wreath-new

apther

 

Ablakdekor:

Egyszerű fények jók lennének, de három ablakunk van az utca felé, sőt, fent még három, a legolcsóbb izzósor 5000 Ft. Akkor inkább csapnánk egy görbe napot négyen a Mátrában. Vagy egy kevésbé görbét Bécsben.

christmas-window-decoration-ideas-string-lights-stars-dolls

christmas_window_decor_41

Ez nekem határeset, de a gyerekeim odalennének...

Ez nekem határeset, de a gyerekeim odalennének…

awesome-christmas-window-decor-ideas-3

christmas-window-decorations

 

A fentiek + egy koszorú, + egy adventi naptár. Ennyit bírnék elviselni karácsonyig, akkor még lesz karácsonyfa. Azt amúgy szeretem. És nincs izzósor az eresz alatt, nem világít a kertben a fenyőfa, sőt Mikulás sem mászik be az ablakon:)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. fifone fifone says:

    Es a dekorellenes, biszbasz utalo ferjem megjegyezte, hogy nagyon unnepi lett a hangulat lett a hazban.
    A gyerekek,( az enyemek kicsik), meg imadjak persze.

  2. fifone fifone says:

    Jovo szeptemberben rendelj ledes fenysorokat az aliexpresszrol. Komolyan. Azert szeptemberben, mert akkor olcsobb. 100led/10m=$3.5. 3mx4,5m-es ledfuggony=$13.
    Nalunk iden olyan fenyar van, mint az amcsi filmekben.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!