Lakjunk jól!

Adventi dekoráció szívből - Ti külditek!

Azt hittem, hogy az én oldalamon aztán ugyan senki nem fog DIY dekorációs ötleteket kapni, mert nálunk az adventi koszorút is a húgom készíti, én még a borítékos adventi naptárra sem tudtam rászánni magam.

De támadt egy ötletem, hogy hátha az olvasók? És nem tévedtem, mert Ti viszont csodálatos dolgokat készítetek, és annyira kedvesek vagytok, hogy meg is osztjátok velünk a képeket.

Tehát van itt hagyományos, gyerekeknek is izgalmas, természetes és csillogó, adventi koszorú, asztal és ajtódísz.

Lássuk először a koszorút. (Mi ebben ragaszkodunk a hagyományokhoz, azaz a koszorú kerek, sőt, a gyertyák is hagyományos színűek, vagyis három lila, egy rózsaszín – persze nekem még a fehér is beleférne).

adri1

adri2

antonella2

dmel

edina

györgyi1

irma

koren_andi1

Kő Edina

Kő Edina3

 

Kriszta

Lkatalin

London Katalin. Azért látszik a fotón, nem?:)

márkus_edina

petra

Réka

rev

Rita

thomas

tóth_márti

vanilla2

vica3

gablenbab

Fontos az ajtódísz is: olyan lakásba lépek, ahol készülünk a karácsonyra, várakozunk.

vica2

ajtó

Kő Edina2

Az asztaldísz is jól jelzi az ünnepet, hiszen a koszorú nem feltétlenül van pont az asztalon!

ildi3

ildi2

Kő Edina4

És ami gyerekek mellett nem maradhat el: az adventi naptár! Falat csoki, apró játék, egy szép vers – ajánlom például Szabó T. Anna oldalát, minden napra egy verssel!

szilvia2

szilvia3

szilvia1

Természetesen a fentiek közül vannak nagy kedvenceim, de az csak esztétikai kérdés – jó, egy esetben szívbéli, de ezeket nem fogom elárulni. Érkezett viszont egy ötlet, ami pont megragadja az advent lényegét: várakozzunk úgy, hogy kicsit jobbak is leszünk. Nem csak adventben, hanem most megtanuljuk, később csak csináljuk:

A naptárnak az a lényege, hogy aki valami jóságot csinál, az ragaszthat egy kis csillagot. Már most van néhány az égen, aminek nagyon örültem, bár lehet, hogy csak a kezdeti lelkesedés teszi. Remélem, hogy karácsonyra csak úgy ragyogni fog a "betlehemi táj".

A naptárnak az a lényege, hogy aki valami jóságot csinál, az ragaszthat egy kis csillagot. Már most van néhány az égen, aminek nagyon örültem, bár lehet, hogy csak a kezdeti lelkesedés teszi. Remélem, hogy karácsonyra csak úgy ragyogni fog a “betlehemi táj”.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!