Lakjunk jól!

Villámlátogatás svéd módra

Jó lakást szeretnél? Nézegess jó lakásokat és lopj el minden ötletet. Viszont ha lehet, olyan lakásokból “inspirálódj” (megőrülök ettől a szótól), ami legalább nagy vonalakban hasonlít a tiédre. És a tulajdonosok pénztárcája is!

Ezt a lakást elsősorban azoknak ajánlom, akik egy komor bérház egyébként szép lakásában állnak tanácstalanul tulajdonosként. A belmagasságot leszámítva paneltulajdonosok is találhatnak remek ötleteket!

svédnappali

svéd_étkező

svédalap

  • Már lerágott csont, de a visszafogott színek, egyszerű formák jó tesznek a térnek és nem mennek ki a divatból.
  • Az egyszerű alapokhoz kiválóan illenek az egyszerűségükben szép részletek! Virág, porcelán, képek. De még egy szép ablakkilincs is ékszerré válik.

svéddekor2

svéddekor3

svédkonyha2

svéd_dekor

  • A színtelenségben egy markáns régi fabútor: ebből a lakásból, ha mást nem is, az antik jellegű csodás karosszéket mindenki megjegyzi! Vagy a kiságyat.

svéd_szék

svéd_gyerek

Használjuk a teret! Ne csak az alapterületet, hanem a belmagasságot is! Kis konyhába kis asztal, ám magasan beépített bútor.

svédkonyha

svéd_konyha2

A hálóban is ezt az elvet követték: maximális szekrény, minimális bútorozás.

svédháló

svéd_háló

A dolgozó már csak a folyósa fér el? Legalább este nem leszel útban. Ráadásul mennyivel kellemesebb látvány itt ez az asztal, mint a szokásos hatalmas gardrób!

svéd_dolgozó

Hányan küldtek már nekem a mini panelfürdővel kapcsolatos csempézési kérdést! Hogy a padlóra ilyen padlólap, a zuhany mögé piros csempe, középen dekormintás lap, mellé fehér dekorminta, a másik falra meg sima fehér. Mit szólok? Hát azt, hogy a pirosakat, meg a dekormintásokat még hátha visszaveszik, a fehér nagy lap pont jó lesz:) Itt sem bonyolították túl!

svédfürdő

Neked nem tetszik ennyi fehér? Képzeld el a falakat halvány szürkével! Mi lenne, ha több fabútort tennél be – azért maradjunk az egyszerű vonalaknál! És hidd el: a fehéret mindig lehet színezni, ám a tarka lakást visszaszelídíteni keményebb dió lenne!

Forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!