Lakjunk jól!

Panelkonyha és étkező - megépült!

A blog egyik kedves olvasója, Emese kért tanácsot panellakásuk konyhájának felújításához.

Már a poszt megírásakor éreztem, hogy Emese és párja nagyon jól közelítenek az otthonteremtés kérdéséhez, hiszen egy lerobbant lakást vásároltak, amelyet így a nulláról kezdve lehetett felújítani!

innen indultak

innen indultak

Ebből a poszt megszületésekor már semmi sem volt, hiszen mindent bontottak:

konyha1

konyha_nappalibol

Ez is mutatja, hogy bátraké a szerencse! Nem kell megrémülni egy nagyon lerobbant panellakástól, hiszen feltehetően remek áron adják. És szerintem sokkal jobb egy használhatatlan konyhát kibontani, a menthetetlen burkolatot leverni, mint ha ugyan ezt kellene tennünk, az előző tulajdonos által “luxusszínvonalon felújított, minden igényt kielégítő” konyhabútorral és burkolatokkal!

A posztban azt javasoltam, hogy a három funkció között egyensúlyozva – előszoba, étkező és konyha – , a tér tiszteletben tartásával, letisztult vonalú konyhát építsenek be. Fehér ajtók, szürke burkolat, fa pultok:

applad2

porcelain-stoneware-floor-tiles-stone-look-64994-2152123-600x600

terv_3d terv_alap

Milyen lett az eredmény?

Lássuk Emese beszámolóját!

“A konyha méretre készült, mivel sajnos elég rossz helyen vannak csövek, egyéb kiállások, ezért annak nem lett volna értelme, hogy fele pl. Ikea megoldás, fele meg más bútor, úgyhogy a bejáratott asztalosukkal dolgoztattunk. A konyha tervet amúgy egy építész barátunk segítségével terveztük meg. Ő találta nekünk a járólapot is.  Beleszerelmesedtünk ebbe a színbe és anyagba! Mivel nem egy olcsó burkolatról van szó, ezért elég sok más hasonló burkolatot megnéztünk, de minél tovább kerestük az alternatíváját, annál jobban ragaszkodtunk az eredetihez… Ekkor találtunk egy olyan helyet, ahol a Cenere-nek a másodosztályú termékeit is meg lehet vásárolni. Így fele áron végül sikerült az elképzeléseinket tartani. 🙂

Sokat böngésztünk a neten, hogy színekben milyen megoldás lenne jó a konyhabútorra vonatkozóan. Sötét szint semmiképp nem akartunk, a nyír és hasonló színek nekem annyira nem tetszettek, bár az eredeti terv ez lett volna. A szürke-fehér és egy természetes hatású munka lap nagyon tetszett, így lett a munkalap végül szilva szín lett. Ennek az erezetében van egy kis vaj szín, így a mosogatótálcát ehhez választottam. Sötét színt nem szerettem volna.
A mozaik is a terv része volt, persze amit eredetileg kinéztünk, horror áron lehetett kapni. Úgy gondoltuk, hogy a lila szín meg pont nem sok azon a falrészen, ahova felkerült. Az elején kicsit tartottunk tőle, hogy felrakva milyen lesz: mozaik inkább a fürdőkben szokott lenni; a festők pofavágása, amikor meglátták, a mozaikot… Aztán ez tetszett nekik is a legjobban…. :)))
A lámpák vegyesek: IKEA és egyéb. Sokat jártunk ezek után is, de ez nem okozott azért nagy fejtörést.

Köszönöm a posztot, remélem mások is tudnak majd meríteni ötletet. 🙂
Emese”

Szerintem egyszerűen pazar lett! Maximális helykihasználás zsúfoltság nélkül, szép vonalak, precíz kivitel, gyönyörű burkolatok.

Különösen tetszik a kétszintű felső elemsor, ami maximálisan kihasználja a helyet, az ablak előtti reggeliző- és krumplipucoló hely, a csodás mozaikburkolat a beugró falán, a mosogatórész szép kialakítása. Az pedig igazi bónusz, hogy kulturált módon tudták vizuálisan elválasztani a konyharészt az étkezőtől!

Remélem ez a példa sokakat meggyőz arról: a panel bizony remek lehetőség lehet!

kész2

kész3

kész4

kész1

Ugyan ez esti fényekkel:

kész6

kész5

kész7

Nagyon várjuk a képeket a lakás további részeiről. Csak így tovább!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. E-mese says:

    Itt vettük, tényleg csak ajánlani tudom őket (árban is nagyon rugalmasak 😉 ):
    http://csempe-szaniter.hu/bemutatkozas.php

  2. Alexandra Vénné Szmetana says:

    Megkérdezhetném Emesétől, hogy hol van az a hely, ahol a másodosztályú lapokat vásárolták? Köszönöm! 🙂 Ja, és gratula a gyönyörű átalakításért! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!