Lakjunk jól!

Liebster Award - köszönettel kaptam, örömmel továbbadom!

Kedves meglepetésben volt részem a héten, egy cafeblogos bloggertárs, a Wonder? Womant író Enikő többek között a Lakjunk jól oldalnak adta tovább a német alapítású Liebster Award díjat.

liebster

 

A díjat egyik blogger adja a másiknak, annak jelzéseként, hogy szereti az írásait, értékesnek tartja a munkáját. Öröm ezt olvasni, ezúton is köszönöm Enikő kedvességét, nézzetek be hozzá! A kedves gesztushoz egy izgalmas kérdés is társult:

Mit adott nekem a blogírás?

1. A szívemnek nagyon kedves lakberendezés témakör sokkal mélyebb megismerését. Azért kezdtem blogot írni, hogy a saját szertefutó gondolataimat jobban egybetereljem, hogy legyen egy felület, ahol rendszerezve tárolhatom az elképzeléseimet egy-egy téma kapcsán – pl. a kedvenc építészek, lásd képek lent (Földi László és Intramuros). Először kb. csak magamnak és egy-egy barátnak írtam a bejegyzéseket, elég “megrázó” is volt, mikor pár hónappal később 1000, mára pedig bő 3500 olvasója van az oldalnak, csaknem háromnegyed millió letöltéssel. Ez sokszor gondolkodóba is ejt, hogy mi a felelősségünk akkor, ha ennyien olvasnak egy vállaltan amatőr oldalt (lásd legutóbbi bejegyzés).

aceltornac_9

aceltornac_12

Acéltornácos

csillaghegy_1

csillaghegy_2

tornac4

kulso2

2. A saját otthonunk sorsának átgondolását. Bár több pénzünk nem lett felújításra, mint eddig, de a sok inspiráció, a másoknak adott tanácsok biztosan visszaható módon is működnek. Egyrészt örömmel tölt el, hogy itt lakhatunk, hogy a gyerekeink csendben, zöldben, kerttel nőnek fel, másrészt egészen másképpen értékelek egy-egy újabb lépést a valóban ízlésünk és igényeink szerinti otthon alakításában.

blog

IMGP9626

kozeli

IMGP9710

saját

3. Még mindig nem tudom mi tetszik igazán a lakberendezésben – értsd ha most lehetőségem lenne megcsinálni a tökéletes házat, akkor hová mit választanék – , de azt már legalább tudom, hogy mi nem. Aki követi a facebookon a nap otthonát, az szerintem sejti, hogy mik állnak igazán közel a szívemhez: a skandináv módra praktikus és egyszerű otthonok, az amerikai midcentury retró és az ausztrálok természetközeli, kreatív, izgalmas otthonai. Az is, ha egy háznak van története, amit aztán szabadon társítanak nagyon is mai megoldásokkal, meg a nagyon is modern otthonok, amit azért puhítani kell valami régivel, valami mívessel. Ami pedig tuti nem, az a hazai vintage/shabby/vidéki vonal, a kis magyar Provance és Toszkána, főleg, ha még giccsbe is hajlik itt-ott.

1 interiors - vogue - dustjacket attic

003-passive-house-stephanie-horowitz

nicety_svéd2

robsonrak-elwood2

5. És végül a kedves blogbarátokat, akiket nem is ismerek személyesen, de egy-egy kommentben, levélváltásban már szinte barátokká váltunk! Ezúton is köszönöm a biztatást, a kedves szavakat!

facebook_learning

Végül nem maradt más, mint továbbadni a díjat! Bár ha jól értettem, 11 blogot kellene jelölnöm, csakhogy ez már kissé hasonlítana azokra a rémes levélküldési akciókra, amiket annyira utálok és nem is lenne hiteles – nincs az embernek 11 kedvence!

A lakberendezési oldalak közül nem szeretnék kedvenceket választani, sok van, simán tudnék 11-et mondani, akiket öröm olvasni. A díj szempontjából most kettőt emelnék ki, a Napi Szemtornát és a Helyiség Kalapácsát.

Azt tudjátok, hogy Kriszta nemhogy a TOP5 lakberendező nálam, hanem ha saját lakásról lenne szó, akkor az abszolút favorit. És nem csak remek lakások, hanem rendkívül kreatív, sokszor humoros tárgyak készülnek nála. Szóval olvassátok, élvezzétek.

BoRi blogja igazi különlegesség: saját készítésű tárgyak, bútorfelújítások egy kis nyelvműveléssel. Minden poszt szellemi és esztétikai felüdülés!

De ha csak egy blogot ajánlhatnék, akkor az nem lakber tárgyú lenne. Mert utazni, kirándulni legalább annyira szeretek, mint lakberendezésről álmodni. A Barangoló Család oldala pedig rendkívül igényesen, kreatívan ad ötleteket a szabadidőnk értékes eltöltéséhez, ráadásul hazai környezetben és természetesen családi szempontból. Végre egy oldal, ahol nem azt ajánlják, hogy Ausztriába járjon a család wellnessezni, vagy “Horvátban” mártsák a tengerbe a kisbabát, hanem pont azt hozza, amire egy kisgyereknek igazán szüksége van: kis távolság, nagy kaland, miközben megismerjük ezt a szép országot! Ráadásul olyan programokkal, ahol az egész család garantáltan jól érzi magát!

A három bloghoz egy kérdés, kérés: ajánljátok nekünk kedvenc posztotokat!

Aztán adjátok tovább a díjat a ti kedvenc oldalatoknak!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!