Lakjunk jól!

Cukorkába öltöztetett otthon Dél-Londonban

Gondolhatjátok, hogy ennek a háznak aztán tudnia kell valamit, ha felkerül a blogra. Utálom a fagyiszíneket, pedig a fagyit nem. A cukorkaszíneknél pedig csak a cukorkát utálom jobban. Mégis, mikor megláttam az első fotót erről a házról, tudtam, hogy itt a helye, a blogon. Noha alapjában ellenzem, hogy más által készített lakásbemutatókat kopizzunk át magunkhoz. De remélem az Apartment Therapy meg fogja bocsájtani, ha ezt is kölcsönveszem tőlük!

hall

sofa

átlátás

Aki követi az oldalt a Facebookon is, az tudja, hogy naponta van lakásbemutató, vagyis miért kerül fel egy otthon a Facebook helyett mindjárt a blogra is?

Erre azt hiszem két válasz van: mert nagyon különleges, illetve a szigorú zsüri pontozásán 10-ből  9,99 pontot kap (mert 10 pont nincs). Vagy valahol a kettő között. Tehát igyekszem kerülni a dekára kimértre lakberendezett csodákat, a vastag pénztárcát igénylő darabokat, illetve könnycsorgatóan vidékies, romantikus mediterrán lájkvadászokat. Persze, mondhatod, hogy a skandináv tucatnak viszont nem tudok ellenállni, és elismerem, hogy igazad van!

De nézzük ezt az angol remeket. Mert az. Ahová szívvel kerültek a tárgyak, csak éppen a szívhez szem is társult. Mindez egy csöppet sem jól eleresztett kétgyerekes anyuka érdeme: csupa használt bútor, talált tárgy, nagy fogás. Ami itt egy nagyon meleg, nagyon otthonos, nagyon családias, nagyon angol otthonná áll össze. Utánozni nehéz lenne, akkor inkább csodáljuk!

1. Közösségi terek: nappali-konyha-étkező

Nappali: két formás kanapé, babarózsaszínben és babakékben. Ez alapból rémesen hangzik, de ha mellétesszük az étkező feletti képet és az étkező lámpáját + a légies függönyöket, mégis összeáll a kép! Külön jó pont a kanapék elrendezése: mi van, ha egymás és nem tárgyak (tévé, kandalló) felé fordulunk? Vajon lehet a lakberendezéssel is formálni a kapcsolatokat? És persze csak ha a két kanapé lenne (meg a rémes kólás kép), talán azonnal lapoznánk. De mit tehetnénk a sárga szekrényke, a komódos csendélet, a régi bőröndök láttán?

dining_living

nappali2

nappali3

nappali

still_life

A konyha úgy került a lakásba, hogy az arra félretett pénzt ellopták. Így a csilivili új helyett az angol Vateráról és egyéb használtbútor oldalakról összevadászott berendezést látunk most. Így is lehet szépen élni, a tűzhelyet persze irigyeljük. Én a járólapot is.

konyha

konyha4

konyha3

konyha2

Az étkező kb. a második legjobb, amit eddig láttam. Az első itt. Remek fa asztal, tökéletes fekvés (ablaknál, kijárattal a kertre), tüneményes székgyűjtemény, és a lámpa! Cserébe a bénán kicsi szőnyeget is elnézzük!

étkező2

étkező

Bónuszsarok: játszókuckó a lépcső alatt. Nem játszószoba, meg második nappali. Hanem egy nagy helyiség, ahol mindenki jól érezheti magát!

kuckó

2.  Hálószobák kicsiknek és nagyoknak

A remek földszint után természetesen az emelet sem akart nagyon lemaradni. Mindenki kapott egy jó szobát, de legalábbis egy saját sarkot!

háló

háló3

gyerek3

gyerek

 

3. I-re a pont: gyereket a zöldbe

A kert sem az a túlrendezett parkocska, de azért el tudnánk képzelni itt az estéinket és a hétvégéket, ugye? Egyébként elmondhatom, hogy az irigység konkrétan a düledező kis kerti ház képénél öntött el végleg. Mert mi más kellene két gyereknek a boldogsághoz, mint egy ilyen saját házikó a kertben?

sufni

decor

kert

4. Finom részletek

Vagy éppen nem finomak, hanem viccesek. Ezek nélkül a legjobb lakás is csak egy korrekt bemutatóterem lenne.

színek

decor2

decor3

gyerek2

lépcső

shoes

still_life2

Remekmű, na. Ami mögött nem állt vagyon. Utánozható? Biztosan nem. Talán tanulható:)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!