Lakjunk jól!

Előszoba antikolása: az első félidőt megnyertük!

A sajátházas projektjeink nem feltétlenül az ütemezésnek megfelelően haladnak: terasz, hálószoba, gyerekszoba, Bonanza tálaló. De egy projekt félig kipipálva, az előszobai antik szekrényajtós beépítés!

Talán még emlékeztek, hogy a kicsit kopár és nagyon befejezetlen előszobánk felújításért kiáltott.

ilyen volt_beugro

Aztán gyors elhatározással vettünk két romos, ám gyönyörű szekrényajtót:

ajto1

ajto2

ajto3

Este történt a vásárlás, a férjem másnap azonnal, gyakorlatilag ahogy kivilágosodott reggel, nekiugrott a projektnek. Leszabta a szekrényből a használhatatlan (szúette, szétrohadt) részeket. Összerakta a csövek takarására szolgáló szekrénykét. Viszonylag hamar lefestette Annie Sloan Old White festékkel az egyik szekrényajtót (majd’ elájultam, mert a nem éppen olcsó festékkel a hátoldalát is… ennyire azért nem vagyunk reneszánsz mesterek). Antikolta (visszacsiszolással). Aztán le is waxolta átlátszó viasszal. Szebb lett, mint gondoltuk!

IMGP9703

IMGP9699

IMGP9700

IMGP9701

Nagyon lelkes volt, de sajnos az újdonság varázsa az első munkadarab után elillant. És álltunk. Decembertől áprilisig. Ekkor a névnapom után volt egy kis feszültség, miszerint az anyagot Mindenszentekkor vettük, közben volt karácsony, születésnap, aztán a névnapom is elmúlt. De semmi.

Mielőtt bármit is mondanánk a házi projektekről, előrebocsájtom, hogy az én Uram egy úriember, és pár nap múlva összeállt a nagy mű! (Bocs a fényképek minőségéért…)

IMGP9724

IMGP9706

IMGP9708

IMGP9716

 

Hogy miért csak a félidőt nyertük meg? (Sőt, azt is csak majdnem, mivel a felső ajtó nincs rögzítve a falhoz.) Mert az előszobában még rengeteg változást tervezünk:

  • A falak fehérek lesznek.
  • Kerül tapéta is egy falra.
  • A tükör keretét feketére fújjuk.
  • Hiányzik még a leülős részen egy felső polc és egy kiguruló elem a padka alól.
  • Módosítani kell a világítást. A lámpa most a kalaptartó felett van. Nem jó hely, mert az még hagyján, hogy világítja be a mini helyet sem, de hozzáért egy sálhoz, a füstre mentünk ki. Leéghetett volna a ház… Ez szerencsére nem történt meg, de a lámpa fele csúnyán megégett. Szóval vagy lámpacsere (hiszen a led hideg, nem okozhat tüzet), vagy áthelyezés a plafonra.
  • Lesznek remek képek is a falon. Fekete-fehérek, a saját fotóink, amiket az évek során készítettünk.

Valahogy így (a képre kattintva nagyobb méretben is megnézheted!):

OB-előszoba_saját

Mi a véleményed? Ha szeretnéd, hogy Szabó úr lendületbe jöjjön, biztasd egy lájkkal:)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!