Lakjunk jól!

Előszoba növekvő családnak

Drága ifjú barátnőm most olvasóként fordult hozzám, és tanácsot kért hangulatos otthonuk előszobájának átalakításához.

előszoba2

előszoba4

előszoba1

“Szeretnék tanácsot kérni az új előszoba berendezésünkhöz. A jelenlegi tárolókat sajnos teljesen kinőttük. Ami bőven elég volt friss házasként, az most 3 gyerekkel már nagyon szűkös, igaz még a 30×30-as polcon elfér 4 pár gyereklábbeli, de nem sokáig!!! 

Mindenképpen beépített bútort szeretnék, mivel így lesz a legjobb a helykihasználás (70m2 – 5 fő), és költözni sem tervezünk sem közép-, de még hosszú távon sem.
 
Amiben bizonytalan vagyok, az az, hogy mennyire legyen nyitott/zárt a tárolás, és hogy milyen színekben pompázzon az új bútordarab. A mellékelt fotókon láthatod, hogy a Wc ajtó mellett van egy nagyobb falfelület, amit ki lehetne használni szintén tárolásra, de sajnos ez érzelmi okokból nem fog menni, mivel itt van az a láda, amitől nem tudok megválni, és máshova nem tudom tenni a lakásban.
 
És végül leírnám, hogy mit szeretnék, hogy elnyeljen az új bútordarab:
  • 5 x 4 pár lábbeli (ebből összesen 3 pár csizmahely szükséges a 3 nőnek 🙂
  • hely a sapiknak, sálaknak, pótsapiknak, pótsálaknak, kesztyűknek, lehetőleg személyenként elkülönítve, evvel is meggyorsítva a reggeli készülődést.
  • hely két fenéknek cipőváltáshoz
  • vendégpapucsok
  • hely a felnőttek kabátjainak ( a kiskorúakét szerencsére nem itt kell elhelyezni)
  • jó, ha elférnek egyéb kacatok is, pl napszemüveg, napkrém, bevásárlószatyor, forgalmi+kocsikulcs, papírzsepi, stb
Örömmel fogadnám az ötleteidet!
Márti”
Ez egy elég konkrét, jól leírt feladat-meghatározás volt, fogjunk bele! Még akkor is, ha mindig akadnak az egyszerűnek tűnő feladathoz (lásd alaprajz) az erőteljes nehezítések. Mint szívhez nőtt hatalmas láda és előszobába elhelyezett kamraszekrény:)
Írtam már párszor, hogy mániám az előszoba. Kicsi gyerekekkel pedig a lakás egyik legfontosabb helyisége, mert ha ott lekapcsolódna, ráadásul egy jó szisztéma szerint, a beömlő cuccok tömege (ovis rajz, fél kifli, matricák, alvós állatok, hajgumik, stb.), akár még rend is lehetne a lakás többi részében!
traditional-storage-units-and-cabinets
kids-coat-hooks-580x873
Még nem tárolás, hanem stílus: jó lenne az előszobában található összes ajtót, ajtókeretet fehérre mázolni, mindjárt rendezett lenne a látvány. Az új bútorokat is erre a fehér, esetleg halvány szürkére  tervezném. A fehér-szürke-fekete pont jó alap lehet, gondolom színekből amúgy nincs hiány az előszobában? Ha mégis, akkor kerüljenek az óvodai rajzok színes keretbe, és ha van még üres falfelület, fel a falra!
Black-and-White-Modern-Hallway-Livingetc-Housetohome
Hallway20
Az ajtókra szereljetek kabátakasztókat, felnőtt és gyerekmagasságba. Attól, hogy a saját gyerekeknek lesz helye, mi a helyzet a vendégekkel? De egy-két kósza saját, eltévedt kabátocska is jobb a vendégfogason, mint a földön. Vagy az csak nálunk fordul elő?
hallway-coat-rack-on-wall forkids functional-hallway-coat-rack-1
hooks-numbers
Ha ekkora az előszoba, akkor minden zugot ki kell használni, kezdjük a ládánál! Reméljük ráülni szabad?
előszoba3
Mert akkor helyettesítse a padot a cipővételnél és fölé tegyünk kabátakasztókat!
Ha a mi előszobánk nem lenne olyan mini, mint amilyen, biztos valami ilyesmit találnék ki: tárolás név szerint. Ha még a különórák rendje, heti feladatok is odaférnek, akkor felére csökkenhet az apukával történő telefonok száma és ideje!

Kids-Hooks-with-blackboard

c3e69685576b45b3f612cd94cd261017

Bag-Rack-3

A láda mögötti falat érdemes igényes fa falburkolattal borítani, a fal teljes szélességében, a villanykapcsolóig, és ott lehet kialakítani a személyre szabott akasztókat – a gyerekeknek. Lehet kezdőbetű, név, jel, kedvenc állat, fotó a jelzés!

Ha a remek családi fotóknak máshol találtok helyet, akkor még mehet fölé egy sapka, egyéb tároló, akár több sorban is, alul a gyerekeké, fölé pedig a felnőtt/vegyes tárgyak sor. Ha szeretitek a rendezett látványt, akkor akár tervezzetek bele kész fonott kosarakat, vagy csináltassátok kis fiókkal.

ikea östhamra

Nem ördögtől való az IKEA Trofast sem, a dobozai filléresek, bár nem biztos, hogy pont ezekre a színekre vágytok az előszobában?

0103945_PE250509_S5 532be35ed827343655d2aabf50787640

 

Boot-room-storage-ideas-Shoe-racks-Ideal-Home

Ha már mindenhová felszereltünk fogasokat, kis mélységű tárolókat, akkor jöjjön a csaknem másfél méter széles, 30 centi mély falszakasz, amit teljesen be kell építeni ahhoz, hogy jelentősen nőjön a tárolási kapacitás az előszobában.

A kis mélység miatt nagyon meg kell gondolni, hogy akarunk-e zárt tárolót, mert az két centit lecsal rögtön! Mindenképpen alulra mennek a cipők, jó, ha 45 centi magasra betervezünk egy ülőpadot, felette lehetnek a felnőtt kabátok, a szélre lehet tervezni kis fiókok, kosaras polcok sorait. És építsük be plafonig a helyet! Jó, ha az ajtók magasságában kezdődik egy új elemsor, ettől lesz rendezett a tér.

DONE Cubbies for kids

clever-hallway-storage-ideas-45

interior-furniture-classic-Locker-Unit-and-Drawer-Bench-Brady-Open-Entryway-Suite-Pottery-Barn1

storage-hallway-idea

Itt nem látok lehetőséget egy normál mélységű kabátakasztós szekrény kialakítására. Ha közel van a nappali, és van még egy 100-150 széles szabad rész, kössük össze a tárolást és a kreatív sarkot egy régi, retró szekrényből:

Nice-kids-wardrobes-by-Car-Mobel-1

6a00d8341c6a2453ef01157070ad20970b

dosfamily-klararipagarderob

előtte-utána_napi-szemtorna

Jó berendezkedést!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!