Lakjunk jól!

A legkisebb helyiség

Egyik bloggertársam látszólag nagyon triviális kérdést tett fel: “Szeretném felújítani a panelem wc-fülkéjét. Azonban a legtöbb lakberendezési oldal erről a témáról szemérmesen hallgat, vagy olyan fotókat posztol, ahol a wc együtt van a fürdőszobával. Kérnék szépen segítséget!”

Modern-classic-black-and-white-tile-Toilet

pictures-of-toilet-bowls-in-contemporary-bathroom-with-paisley-wallpaper

recycled_calendar_wallpaper_04

Toilet room wallpaper

Mit mondjak, nem csodálkozom azon, hogy nem boldogul! Elképesztően kevés a hazai jó lakást bemutató és elérhető jó fotós anyag, márpedig ezt a “hungarikumot”, ami a külön vécé – aztán fürdőszoba vécé nélkül – elsősorban itthon favorizáljuk. Oké, máshol is van vendégvécé, de fürdőszoba vécé nélkül – ritka fura képződmény.

large (1)

A panelvécé másik érdekessége, hogy iszonyúan kicsi. Vagyis nagy fejtörés kell ahhoz, hogy hová lehetne tenni egy kézmosót (plusz be is kell szereltetni a vizet, ami azért trükkösebb, mint egy hagyományos lakásban). Márpedig kézmosó nélkül a vécé eléggé balkáni jelenség. Szinte látom magam előtt a gyerekeimet, ahogy szépen átballagnak vécé után a fürdőbe kezet mosni…

large (2)

4366ecc32e3280478f7f21038fca6141

 

Hogyan haladjunk, ha egy ilyen kicsi, ám mégsem egyszerű projektben törjük a fejünket?

 • Nézzünk körül a szomszédoknál, hátha másnak már sikerült bevezetnie a vizet a kézmosóhoz és talált is megfelelően kicsi darabot!

p1020041

large

 

trees-wallpaper-small-bathroom-design-white-clean-toilet

small-bathroom-wallpaper-effect-chart

681c506013bf2200ab780d1d3029b2b2

 • Ha olyan panelban laksz, ahol a fürdő és vécé összenyithatóak, döntsd el, valóban szükség van-e a külön vécére? Szerintem igen, ha nem családtagok lakják a lakást (elsősorban házaspár), ha többen laknak, mint ketten. Viszont ha egyedül laksz kicsi lakásban (1-2 szoba) el lehet játszani a gondolattal, hogy egybenyitod a fürdővel! És akkor a gond kipipálva, egész kényelmes helyiség lesz a jutalmad.
 • Ha beférne a mosdó, akkor keressünk egy kicsi, ám használható és szép darabot!
 • Hogyan öltöztessük fel? A lényeg, hogy a vécében legyen minden könnyen tisztítható (padlóburkolat, falak). Gondoljunk a (kis)fiúkra!
 • Semmiképpen ne csempézzünk plafonig – ne gondoljunk a legrosszabbra!
 • Bátran engedjük el a fantáziánkat a jóízlés határai között – max. újrakezdjük!

wc_kicsi_haz

library wallpaper

 

lavendel_kucorgo

191-WC-wallpaper

kinky-toilet

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Lakjunk jól says: (előzmény @tanár)

  Szia, csak azt tudom javasolni, hogy gépész szakembert, vagy egy jó szakáruházat érdemes megkeresni. Nem nagyon hiszem, hogy monoblokkos vécé ne lenne beépíthető…

  Andrea

 2. tanár says:

  Nekem az a legnagyobb problémám, hogy a panel wc-ben kényelmesen csak a felső víztartályos változat fér el. Ahhoz pedig nagyon nehéz, számomra lehetetlen ötletes megoldásokat találni dekoráció és csempézés szempontjából. Itt is a rengeteg fotó közül csak egyet láttam. Nagyon kellene még ötlet! Ehhez kellene csak igazán!

 3. Bernadett Balázs says: (előzmény @Kriszta Fodros)

  Kedves Krisztina! Kérlek küldj képet a panel wc+ kézmosó megoldásról 🙂 Felújítás előtt állok éppen.. köszönöm

 4. Zsuzsanna Katula says:

  Engem az összenyitás foglalkoztat éppen, zuhanyos megoldással, jó lenne ötleteket kapni:)

 5. Lakjunk jól says: (előzmény @kd_gabi)

  A magyar rendszer furcsasága engem is csak huszonéves koromban ért el, amikor egy kissé karótnyelt amerikai vendégünk igen formálisan megkérdezte: “Where’s the bathroom?” (Hol a fürdőszoba?). Megmutattam, majd mikor vérvörösen visszajött és ki sem tudta mondani mi a gond (mert a toilet szót hölgy nem ejti ki), akkor kezdett kapisgálni, mi lenne egy fürdőszoba teljes felszerelése:)

 6. kd_gabi says:

  Jót mosolyogtam a kézmosós részen. Gyerekkoromban olyan panelban laktunk, ahol a wc a fürdőszobától a lehető legeslegtávolabb esett, tehát az egész lakáson átt kellett baktatni kezet mosni. Viszont így anyu mindig látta, hogy mostunk-e kezet vagy sem. És mélyen elcsodálkoztam, hogy másnak olyan fürdőszobája van, amiben benne van a wc. El sem tudtam akkoriban képzelni, hogy tudnak vajon úgy élni? 🙂 🙂

 7. Viktoria Koos says:

  Jajjjajj én is nagyon kíváncsi lennék a képekre! Meg lehetne osztani őket esetleg? 🙂
  Sehol nem találtam neten olyan panelvécét, amiben lett volna kézmosó, pedig nagyon tetszik az ötlet!

 8. Katy Katy says:

  http://ezermester.hu/cikk-6140/Kezmoso_es_WC_egyben Elvileg itt nem az esztétikán, hanem a víztakarékosságon van a hangsúly, de némelyik kifejezetten vállalható.

 9. Lakjunk jól says:

  Jaj de jó, szuper lenne! Küldd:)

 10. Kriszta Fodros says:

  Pont most újítottuk fel a panelfürdőnket és a wc-t is. Nagyon sok külföldi és magyar oldalt átböngésztem, a te posztjaidat rendszeresen olvasom 🙂 Szívesen küldök képeket, szerintem jól sikerült. Próbáltam követni a Te régebbi “tanácsaidat” is 🙂 Van kézmosónk a wc-ben ! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!