Lakjunk jól!

Saját konyha - ajtócsere

Végül eljutottunk az ajtócseréig.  Ami a hétvégén lesz, és én még mindig bizonytalan vagyok. Ráadásul igen, nem egyedülálló vagyok, hanem van nekem egy drága uram is, neki is van véleménye, de szerencsére azok a remek férjek közé tartozik, akik kevéssé nyilvánítanak sarkos véleményt a konyha kapcsán, de azért van neki is elképzelése. Azaz dönthetek bárhogy, de azért csóválni fogja a fejét, alkalmasint.

Azt már kb. tudom, hogy nem fogok lemondani a STAT üveges felső elemekről, mert szépek.  Szeretem, hogy ezzel könnyedebb a szekrény, látom mi van bent – rendet kell tartani – , világít este. Tehát ehhez illő megoldást kell találni, de semmiképpen sem STAT ajtót újra. Hanem valami olyat, ami nem fehér és nem (túl) country-jellegű, vagy éppen nem is fehér, nem is country jellegű, hanem jó kontrasztot ad a mostani levetni kívánt kicsit mediterrános vonallal.

IMGP8855

IMGP8857

IMGP8859

IMGP8862

IMGP8842

 

IMGP8848

IMGP8844

Amiket eddig kinéztem:

Norje tölgy ajtók, fehér faszegélyes Numerar munkalapok, fa vízvető, Norje lábazat. Maradnak a fekete, fémes, kicsit antikolt fogantyúk. Előny: szép, mindkettőnknek tetszik, valószínűleg a minőség is rendben van. Hátrány: drága, és a meglévő faszín a  a konyhában a dió-antikolt fenyő (vagy akkor már mindegy?).

69475_ikea-2013-norje

Rubrik rozsdamentes acél ajtók, rajta rozsdamentes acél fogantyúk, fémszegélyes fehér munkalapok, fém vízvető, fehér lábazat. A fiókok maradnak fehérek. Előny: a fém bizonyára bírni fogja a strapát, a vizet. Látványban nagyon hűvös, ami a téglaszínű padlóhoz és csempéhez kész felüdülés, jó stílusjáték a felső ajtókkal. Árban érdekes módon teljesen elfogadható. Hátrány: vajon mit kell tenni ahhoz, de főleg milyen gyakran, hogy olyan jól nézzen ki, mint a fotókon?

ebe8fceeed753e30eedd6826495c7fe7

Applad szürke ajtók, a többi mint az előző pontban. Az alsó fogantyú kérdés, lehet, hogy a fekete jó, lehet, hogy inkább egészen eltűnő fémet kellene választani? Előny: stílusban stimmel a country vonalhoz, mert annyira semleges, árban ez a nyerő verzió, szürke, azaz hűti a mediterrán stílust. Hátrány:  lehet, hogy pont annyi idő alatt menne tönkre, mint a Stat, bár legalább könnyű tisztítani? Lásd ez itt lent, csak szürke:

applad_grey
A fogantyú pedig a konyhakiállításon látottak alapján csaknem rejtett, fém:
IMGP8719
Az előző kettő – azaz a szürke és az ipari másik változata lehet a az Abstract szürke ajtós megoldás. Kiegészítők lásd fent. Előny: ha most vennék konyhát, az Abstractot választanám, bár nem szürke, hanem fehér színben. Nekem ez az “álomkonyha”: fehér, jól tisztítható felület, magasfényű, azaz egy sötétebb helyiségben kiválóan szórja a fényt, a minősége gondolom rendben van, ha nem, akkor az IKEA 25 garancia működik. Hátrány: az IKEA egyik drágább konyhája, viszont nem annyira karakteres, mint a Rubrik fém ajtó.
contemporary-kitchen (1)
abstract_grey
abstract_szurke
De a szürke persze nem csak minimál-modern lehet, hanem country stílusú is, mint amilyen a Lidingö szürke ajtó. Ehhez is a fémes, szürke kiegészítők mennének, de itt fel tudnánk használni a mostani foganytúkat. Előny: nagyon szép hűvös, de country jellegű konyha, minőségi ajtókkal. Hátrány: ez is a felső árkategória.
lidingo
smidd
lidingo2
Bár nem azt mondom, hogy megszavaztatom a kérdést, és az eredmény alapján fogok dönteni, de tényleg érdekel a véleményetek!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Bernadett Halasi says: (előzmény @Lakjunk jól)

  Köszönöm a gyors választ, majd nézelődöm.

 2. Fel fogjuk használni… Szerintem pont ilyet nem fogsz kapni, viszont a Herda? gomb illik hozzá.

 3. Bernadett Halasi says:

  Elnézést, hogy így ismeretlenül idekeveredtem, de a google–n egyetlen olyan kép találatot hozott ki, ahol az általam keresett ikeás bútorfogantyú szerepel. Írod, hogy ajtócserét terveztetek, az lenne a kérdésem, hogy a fogantyúk maradtak, vagy esetleg meg vannak, és eladnád őket. Nekem még 4 darabara lenne szükségem konyhabútor toldás miatt, és sehol sem találok még hasonlót sem. Vagy esetleg van ötleted, merre kutakodjam? Köszönöm előre is segítségedet, Halasi Betti

 4. Lakjunk jól says: (előzmény @ILdiko)

  Van még olyan ajtó – a mosogatógépé – amit a drága uram nem rakott fel… És a konyhában lesz még festés-tapétázás, új pult és vízvető, új tálaló. Ha az mind elkészül, akkor lesznek képek. Ez nem holnap várható. A pult komoly kiadás. A többi részben sk, az viszont idő. Most éppen egyik sincs:)

 5. ILdiko says:

  Szia! Mikor láthatunk képeket az új konyháról?
  Nekünk is lesz egy sor rozsdamentes fiók, így minden valós konyha érdekel, ahol ezt az anyagot, ( most Grevsta néven) használják. üdv. Ildikó

 6. Lakjunk jól says: (előzmény @Katy Katy)

  Nem, mert a két fehér nem barátok:) Rubrik lett, és most ez egy lavinát indít a konyhában… Jön a fém vízvető, lesz majd pultcsere, fehérre festett fal, stb.

 7. Katy Katy says:

  Az Abstract fehér nem játszik?

 8. Ági Portörő says:

  Én is a Norje tölgyre szavaznék, barátságos, kedves akárcsak az egész konyha miliője. Vagy ha fa színből nem akarsz még egyet behozni, akkor az utolsó, Lidingö. Szerintem a magasfényű vagy az acél túl nagy kontrasztot eredményezne. A végösszeg persze nem mindegy, de hát a konyhát mégis csak ritkán variálja át az ember. Várom én is, milyen döntésre jutottatok!

 9. Viktoria Koos says:

  Én a Norje tölgyre szavaznék, nekem a burkolatok + a falszín annyira mediterrán/country, hogy a többit nem kontraztosnak, hanem össze nem illőnek érzem velük. Bár ettől a ténytől függetlenül is tetszik a Norje. Kíváncsi vagyok a végeredményre! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!