Lakjunk jól!

Egyéves

Mintha tegnap lett volna, hogy egy kedves barátom biztatására belevágtam a blogírásba. Pedig pont ma, pont egy éve kezdtem.

forrás: falusi libák cafeblog

forrás: falusi libák cafeblog

Természetesen semmi sincs előzmények nélkül! Elsősorban nem arra gondolok, hogy 20 éve vásárolok lakásújságokat, mindig nagy rajongója voltam a (jó) lakberendezési tévéműsoroknak. Hanem a többi – hazai és nemzetközi – lakber blogra, ami teljesen más irányt tud adni a jó lakásról való gondolatainknak, mindezt ráadásul friss, mai, és sokszor profikat megszégyenítő kreativitással!

BrokkagyKesz02

KO_sziluett

nemiskacat

Nemiskacat

Miért jó blogot írni?

Ezalatt az egy év alatt rengeteget tanultam a lakberendezésről.

Arról, hogy nekem mi is tetszik valójában. Elárulom: mindenképpen az egyszerű, funkcionális, világos, mai terek, amit egy-két régi darab melegít, de alapvetően könnyen beszerezhető, jól használható, esztétikus áruházi bútorok adják a berendezés gerincét.

dohanyzo_szonyeg

etkezo6

Sokkal jobban beleláttam más országok lakberendezési kultúrájába, és teljesen megváltozott a kedvencek listája. A francia, olasz, spanyol vonal persze szép, csak engem nem hoz lázba.

A skandináv jobban, mint valaha is gondoltam (pedig néha már unalmasan tökéles – de simán elfogadnám).

NYdetaljer2.jpg_Thumbnail3

lsovrum5.jpg_Thumbnail3

Az angolokról sokszor eszembe jut a Gyaloggalopp ominózus mondata, de a házaik – bár idehaza kb. utánozhatatlanok, nem praktikusak – , mégis káprázatosak.

2854958_original

044

És mégsem ezek voltak a nagy felfedezések számomra, hanem az amerikai és ausztrál/új-zélandi otthonok. Az előbbiek közül is elsősorban az amerikai retró (ami annyira izgalmas, és annyira nagy falat, hogy a poszt csak készül, hónapok óta).

apther_georgetown

modern-shared-bedroom-midcentury-nightstand

apther_jersey

Az utóbbiakban pedig az a laza frissesség, egy nagyon egészséges szemlélettel társulva, amit bizony irigylek tőlük!

house-architecture-project-Blackpool5

011-home-overlooking-kangaroo-island

Hogy a modern építészet bámulatos. Úgy értem a jó modern. Ahol a ház működik (télen meleg, nyáron hűvös), maiak a terek, világos van. Amire itthon is vannak remek példák, de ebben a témában igazán érdekes körülnézni a világban.

011-house-budapesti-mhely

brixton_outside2

Screen-shot-2012-11-12-at-22.33.42

Hogy megismerhettem más “lakásfanatikusokat” is – más lakber blogok szerzőit! Bár az ismeretség sokszor csak virtuális, de a visszajelzések annál értékesebbek!

A legnagyobb  öröm pedig kétségtelenül, mikor az olvasó segítséget kér a lakása berendezéséhez! A beérkező kérdésekből pedig az derül ki számomra, hogy a Lakjunk jól! megtalálta a saját olvasótáborát és viszont: panellakás, kislakás, nagycsaládnak nekik már kicsi lakás, költségkímélő felújítások! Mivel deklaráltan amatőr vagyok, olyan ez, mintha egy baráti társaságban ülnénk, és bízunk abban, hogy közösen jobb megoldást találhatunk, mint egyenként!

Úgy gondolom, a blog még mindig és elsősorban legyen egy napló. Amit ha úgy gondolom, megoszthatok másokkal. De ettől még személyes, és jó ha nincsen benne kényszer. PR. Küzdés az elismerésért. Hiszen magunknak írjuk, ha pedig vannak olvasóink és ők örömmel olvassák, az nagy ajándék.

Mivel az olvasók szépen fokozatosan csatlakoztak az elmúlt év folyamán, ezért most jöjjön egy kis visszatekintés: az elmúlt év kedvenceit ajánlom. Amiket én a legnagyobb örömmel és igazán szívből írtam:

Január: Hol laknánk mi a legjobban?

villa_balatonbereny_2

 

kivulrol

Február: Homestaging, azaz hogyan készítsük fel lakásunkat az eladásra?

konyha1

konyha2

 

Március: Kell-e nekünk lakberendező?

bárdos_kezdetek

wein_halo

Április: Kezdődik a kockaház-sorozat!

Bővítés: így is lehet! Az egész ház bemutatása hamarosan.

Bővítés: így is lehet! Az egész ház bemutatása hamarosan.

Május: Elérhető dizájn – a sorozat első része!

marie_claire

 

Június: Budaörsi házmustra  és a panelsorozat 1. epizódja.

kulso2

tornac4

csaladi

Július: A Blogkörképben más remek blogokkal is találkozhattok!

Nem Art Decor

Nem Art Decor

panyizsuzsi

panyizsuzsi

Greenpress - Hurrá építkezünk!

Greenpress – Hurrá építkezünk!

Szögletes Aranyhal

Szögletes Aranyhal

Augusztus: Fókuszban a világítás

textured-walls-11

Szeptember: Ikonikus bútorok – az Eames szék

1240504_493872847374524_1793520809_n

 

Október:  Ebben a hónapban annyi minden történt, hogy nehéz egy témát választani. A blog átkerült a Cafeblogra, ahol újraszerkesztve megjelent életem első lakásriportja, megnéztük, hogy milyen szépségek lehetnek a talpunk alatt, és bemutattuk a saját kertünk megszépítését is.

Cassie-livingdining

IMGP5857

 

IMGP8152

November: a bútorszépítésről szóló poszt eddig mindent vitt a blogon!

retroszekreny_before

retroszekreny_after

 

December: Tudósítás a házunk tájáról!

166

 

Tervek a második évre? 

Még mindig keresni fogom, hogyan lakjunk jól, még mindig az igényes, de átlagos hazai pénztárcával rendelkező olvasók fognak örömet találni a posztokban, és remélem még tovább lehet majd kutatni a fenntartható otthonteremtés lehetőségeit.

Bár egy blog akkor is lehet értékes, ha csak a szerzője olvassa, de nekem hatalmas öröm, ha olvastok, ha kérdéseket tesztek fel, ha tetszéseteket, vagy éppen fenntartásaitokat fejezitek ki. Nagyon köszönöm!

Végül szeretnék Nektek egy olyan blogot ajánlani, amelyik jövő januárban ünnepli majd egy éves születésnapját:  ” Ezermesterke remekel bennem. De ezzel egyetemben, eleve elrendelten, kedves nekem helyesen ejtenem nyelvemet s erre nevelem gyermekem (egy meg egy meg egy meg egyet), Emberem s benneteket.”

szekrényke12-450x600

Nyelvészet és kiváló s.k. alkotások. Ilyen még nem volt, de szerencsére már van: A helyiség kalapácsa.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Lakjunk jól says:

    Köszönöm, BoRi:) Jó lenne, ha a második évben egy Szabó család sorozat kezdődne, aminek Szabó Úr, a nagy házfelújító címet adnám!

  2. BoRi says:

    Oh, meglepetés e bejegyzés: Neked s nekem.
    Kívánok sok jóllakott megjegyzést, csinos felszegést otthon s blogon!
    Isten éltessen (lakás)Szabó néni! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!