Lakjunk jól!

Tapétázz merészen!

Már egy ideje gyűjtögetem a megfelelő mappába a tapétás lakásbelsőket. Merészeket, izgalmasakat, meg olyat is, ami a saját lakásunkba is illene. De nem tudtam dönteni. Mert  tucat nem kell, a drágára (értsd 10 ezer forint feletti tekercs) sajnálnám a pénzt.

0000041137

apther6

apther7

ekletikus-vidc3a9ki-lakc3a1s-11

Bird-Mural-Bathroom-Homes-and-Gardens-Housetohome

house_to_home

nicety2

pillango

Red-Leather-Armchair-Living-Room-Style-At-Home-Housetohome

Nagy divat a tapéta.  Nappali főfalára, hálóba az ágy mögé, feldobni a gyerekszobát. Nézzünk kicsit körbe a világban: mit tudhat egy jól megválasztott tapéta, jó helyen?

vintage2

madaras

halak_kucorgo

furdo

elmueble

Bathroom--retro--Style-at-Home--Housetohome

artichokeha

008-private-residence-interior-design

apther2

apther4

apther5

006-modern-rustic-home-regan-baker-design

Dán család budai otthonában, lakásbemutató Otthon Magazin, 2014/2

Dán család budai otthonában, lakásbemutató Otthon Magazin, 2014/2

Már többször írtam itt a blogon is, hogy találtam egy angol tapéta webáruházat, ahol jópofa tapétákat lehet találni (sok csúnya között) pofátlanul alacsony árakon (8-15 euró/tekercs azaz 2800-4500 Ft). Vagyis még szállítással is nagyon megérné.

Kislánynak? Mondjuk nálunk nagyapai hatásra madárőrültek:)

Kislánynak? Mondjuk nálunk nagyapai hatásra madárőrültek:)

drapp_pitypang

fak

glinko

madaras_arnyek

turkiz_levelek

Még ha meg is rendelem azt a 6-8 tekercset, amire szükségünk lenne a háló-konyha-dolgozó részeken, akkor is ott lennék, mint egy itthoni menő tapéta egy-két tekercsével. De tényleg óvatos duhaj vagyok, nézegettem, gusztáltam, de mégsem akaródzott rendelni. Aztán tegnap este fogtam magam, és óriási bátorságot magamra öltve rendeltem mintákat… Aminek 0,88 euró darabja.

Mit keresünk?

A konyhába kellene 2-3 tekercs az étkező mögötti falra. Alul olyan 110 centiig valami fehér falburkolat lesz, fölötte lenne a tapéta.

Jól néz ki, de a festés macera! + utána a portalanítás.

Jól néz ki, de a festés macera! + utána a portalanítás.

forrás: kicsiház

forrás: kicsiház

Főleg fekete-fehér színű érdekelne. Most két versenyző érkezik, nálam a madaras az abszolút befutó, de a teáskannákkal is együtt tudnék élni!

teaskannak

 

 

kalitka

A hálószobáról már volt szó. Két tekercs kell, az ágy mögötti falra. A türkizt félig elvetettem (igen, bátortalan vagyok, és most amúgy is a natúr korszakomat élem). De azért mintát rendeltem abból is:

turki_krem_fak

beige

drapp_blossom

 

8C08786A5095D6805DAE140D6D001465

Sajnos a kedvencem már nem elérhető, de sebaj, kicsit úgyis borongós volt a színe…

halo_bezs

A leginkább sürgető a nappaliban található dolgozósarok helyrehozása lenne, mert a nyári szigeteléskor ott visszanyittattunk egy ablakot, és az új nyílás körül persze még a kőműves nyomai látszanak. 2 tekercsre lenne szükség. Ide nagyon bírnék valami betűdekort, épületeket, de a könyvespolcos is bejön – mivel úgyis van egy csomó könyv a szemben lévő falon:

books

betű

Aztán még rendeltem egyet, amit nem akarnék falnyi méretben, viszont hálószobában keretezve a régen vágyott betűs dekoráció nagyon olcsó megvalósítása lehet:

I love you_pink

 

Ideges csak akkor lettem, amikor megtaláltam egy másik színben. Fekete-fehérben jobban tetszik!

I love you

És utána még egy párat, ami szintén dekornak remek lenne. Sebaj, ha majd rendelem a nagy adagot, jöhetnek ezek a kis minták is még:

firenze

london

nappali_kalitka

Tanulság: mivel a szállítási költség jelentős tétel (itt a 12 euróból 5), így százszor gondold meg mi kell, és utána nyomd meg a rendelés gombot. Mert az nem baj, ha rendelsz egy csúnyát 280 forintért, az inkább, hogy találsz még egy jót, de az nem lesz benne a választékban.

Nektek hogy tetszik? Ne kíméljetek, mert még csak a minták jönnek. Mivel páran már kérdeztétek, hogy van-e tapasztalat, kíméletlen teszt következik. A jövő héten érkeznek!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Csak a saját cégemmel kapcsolatban nyilatkozhatok. Mi kedvezőbb áron értékesítünk, mint ami weboldalon szerepel. Egy esetben nem vagyunk versenyképesek, ha adott termék már kifutó, ezért maradék árban értékesítik. A gyakorlat az, hogy vevő kinéz valahol egy mintát, majd felhívja az üzleteinket az árral kapcsolatban.

  “Viszont ha megrendelünk olyan 10-12 mintát 4000 forintért, akkor látjuk a színt, a minőséget, és megbízhatóan lehet rendelni.”

  Sajnos, ez nem így van. Adott gyártási napon való termékek egy színkódon készülnek. Ez azt jelenti, hogy egyformák színileg és minta arány szerint is. Ha másik napon történik a gyártás, más lesz a színkód, más lesz a tapéta. Általában minimális eltérésről beszélünk, de ez nem garantált.
  Hazánkban 3000 forintért már középkategóriás habosított tapétát lehet vásárolni portaszító bevonattal, Angliában ez 8-10000 forint értékében kapható. Itthon a papírtapéta 400 forint- tol érhető el. Konkrétan először döntsük el mit szeretnénk (cikkszám), aztán kérdezzük meg a hazai kerekedőket az áráról!

 2. Lakjunk jól says: (előzmény @Emon)

  És még egy ehhez: a tapétagyártók nagy energiákkal újabb és újabb trendeket találnak ki, nehogy sokáig menőnek érezzük a nagy körültekintéssel kiválasztott tapétánkat. Tehát ahogy a festést, úgy a tapétát sem választjuk túl hosszú időre, ezért az örök életű, felső kategóriás (értsd drága) tapétát én szomorúan és komoly lelkiismeret furdalással szedném le 5-6 év múlva. Szemben a 3000 forintos, esetleg kifakult papírtapétával. Szóval én azt javaslom a hazai tapétaforgalmazóknak, hogy versenyre fel, áruljanak az interneten, adjanak (el) mintákat – de ne úgy, mint a KIKA, aki egy öt centis csíkot levág, kész röhej -, hanem egy jó 40 centis darabot. Ahol már látszik a minta ismétlése, stb.

 3. Lakjunk jól says: (előzmény @Emon)

  Köszönöm a hozzászólást. Szerintem az lenne a megoldás, hogy itthoni tapétaforgalmazók is ezen az áron adnak tapétát, mert ha Angliában megéri, akkor bizonyára itt is. Én sem ajánlottam senkinek az internetről való vásárlást minta nélkül. Viszont ha megrendelünk olyan 10-12 mintát 4000 forintért, akkor látjuk a színt, a minőséget, és megbízhatóan lehet rendelni.

 4. Emon says:

  Tapéta rendelése internetről: a teljesség igénye nélkül.

  Senkinek nem ajánlom ezt a fajta vásárlási módot, hiszen a monitoron megjelenő kép csalóka. A képernyőn megszeretett színhűség és méret arány, a valós térben való beillesztésekor gyakran kellemetlen meglepetést okoz. Olyan mint a festés, csak megközelítőleg gondolhatjuk, milyen lesz nagy felületen, ha majd kiszárad. Mindenképpen a szaküzleteket ajánlom, hiszen katalógusból, vagy jobb esetben mintatekercsből élethű, valóságos benyomást szerezhetünk. Az itt szereplő tapétaminták talán egy kivételével, mind papírtapéták. Tapétáknál megkülönböztetünk három fő kategóriát éspedig:

  Papír tapéta;
  – A tapéta őse, nehezen tisztítható, hideg hatású. Felrakáskor a legtöbb szakértelmet igényli, mert könnyen szakad és kiadja a falhibákat. Idővel kifakul, elszíneződik. A legolcsóbb kategória. (vagy minősége alapján annak kellene lennie)

  Habosított tapéta;
  – Közép kategóriás minőség, a leggyakrabban felhasznált fajta. Vizesen tisztítható, mosható felületű. Struktúrájának köszönhetően stílust teremt, otthonos, családias, meleg komfort hangulatot ad a helyiségnek, színétől függetlenül. Vastagságának köszönhetően mérsékelten hang és hőszigetelő, bevonatára manapság már portaszító bevonatot is kaphat. Felrakása a legkönnyebben kezelhető, mert manapság már vlies (gyapjú) alapra készítik, ezért nem kell ragasztózni, elég a falat kenni.

  Szatén tapéta;
  – Felső kategóriát képez, hiszen nem sérül, erősen tisztítható, szinte örök élet. A szövettel burkolt fal hatását kelti- tisztítható változatban. Felrakása olyan bonyolult, mint a papír tapétáé.

  Tapétázáskor mindenkinek ajánlani tudom a gumihenger használatát. Ha a régi módszerrel, a tapétázó kefével nyomkodjuk ki a ragasztót a tapéta alól, a tapétánk meg fog nyúlni, majd kiszáradáskor visszaugrik. Az illesztések között kilátszik a falfelület, esztétikailag ronda lesz.

  Remélem tudtam segíteni ezen pár gondolattal.

  Üdvözlettel: Kecskeméti Tapétacentrum


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!