Lakjunk jól!

Médiatárolás - női szemmel

Vannak olyan feladatok a lakberendezésben, amin túl kell esni, még akkor is, ha például női szemmel ez nem túl izgalmas, sőt, mondhatni inkább azért foglalkozunk vele, hogy ne legyen olyan rémes az eredmény. Ilyen például az elektronikus izék tárolása, kiemelten a nappaliban éktelenkedő tévé és kiegészítőinek elhelyezése.

Néhány rossz megoldás, amikkel gyakran találkozunk:

 1. A tévé lesz nem csak a nappali, de az egész lakás középpontja, gyakorlatilag egy oltárt építenek neki.
 2. Megveszik a drága tévét, majd még egyszer annyit költenek rá, hogy eldugják, hiszen ők már túl vannak azon, hogy nézzék, vagy eldugják, hogy ne nézzék?
 3. Veszünk egy nagy tévét, aztán rárakjuk egy cipősdobozra. Talán majd egyszer veszünk hozzá egy 10 ezer forintos tárolót is, de addig ez is megteszi, nem?!
 4. Minden szobába egy tévé. Ezzel az esettel nem is foglalkozom… Egy tévé a nappaliban éppen elég!

 

Types-of-Living-Room-Storage-With-Yellow-Walls

Körbeépítettük, kiemeltük, hogy aztán eltüntessük

focus

Kőfal, fények és egy NAAAGGY tévé

hideing

Az a lényeg, hogy minden drága legyen, sőt annak is látsszon. Nagy tévé, drága bútor, rejtett világítás, sőt még teszünk rá egy bonyolult ajtót is!

hide-it-behind-diy-barn-doors-on-rails-2-434x307

Nekem ez a legalja:)

integrate-it-into-a-paneled-wall

Mert ha a bútorlapot nézzük, az sokkal elegánsabb, nem?

tvc 6

Itt legalább nem vacakoltak, büszkék rá, és meg is adták a módját!

small

family_room_done_15

Ha nem bírjuk a tévé látványát, akkor van olcsóbb, talán esztétikusabb megoldás is, legalábbis nekem ezek már jobban bejönnek!

1. Nem rejtjük el, csak körberakjuk képekkel, így már nem lesz a lakás oltára. A sötét tapéta szintén sokat segít a tévé mögötti falon!

Disguise-TV-6-500x633

PageImage-492245-4674884-JILLDANYELLEINTERIORDESIGNLIVINGROOMTVGALLERYARTWALL1

tv-in-gallery-wall-500x340

Disguise-A-TV-Gallery-Wall-via-DiCorcia-Interior-Design

 

2. Képkeretbe rakjuk. Nekem ez nem igazán jön be, de hátha nálatok pont ez lesz a tuti?

tv in a frame

rona-tutorial

framed

 

Vagy egyszerűen csak tároljuk a tévét és hozzávalóit a nappaliban, mert néha nézünk tévét, ha pedig így teszünk, akkor az legyen kényelmes minden családtagnak, megfelelő a szemnek, hátnak, stb.

A médiatárolás persze nem csak a televíziót érinti, hanem kapcsolódhat hozzá házimozi, vagy hifi rendszer, általában szükség van internetre, és lehetnek filmet lejátszó egyéb eszközök, videójátékokhoz alkalmas kütyük (bocs, de erről totál semmit nem tudok, nálunk szerencsére senki nem használ ilyet), hangfalak, filmek, zenegyűjtemény. Amivel biztosan számolhatunk:

 • Tévékészülék (mostanában már lapos, amit tehetünk a falra, mindenesetre mély szekrény nem szükséges hozzá). Nagyon menő helyeken ezt egy projektor és vászon helyettesíti. Az elhelyezésileg totál más eset!
 • A tévéadáshoz szükséges set-top box,
 • Házimozi-rendszer
 • Akinek nincs házimozi rendszere, annak lehet DVD lejátszó, sőt videómagnó is,
 • Esetleg a hifi berendezést (és annak hangfalait is) a tévé környékén akarjuk elhelyezni!
 • Videójátékok (lásd fent).

set-top házimozi házimozi2

 

Ami még nehéz a témában, hogy ezek a készülékék és különösen az adathordozók folyton változtatják az alakjukat és a méretüket (gondoljunk egy bakelitlemezre, meg egy pendrive-ra…). Ráadásul szerencsére már nem menő a dvd gyűjtemény műanyag dobozaival díszíteni a nappalit, tehát ezeket lehetőleg zárt helyen, a filmnézés közelében kellene tárolni.

A másik probléma a villanyszerelés és a zsinórok kezelése. Az előbbihez kerítsünk profi szakembert, akinek ha van férfi a házban, mondja el ő az összes kívánságát (minek hol kell szólnia, miféle médiaeszközöket kívánunk használni, ezek közül miknek kell együttműködniük és hogyan, stb.).  Ha nincs férfi, akkor egyszerűbb a helyzet, bár esetleg érdemes tanácsot kérni a technikai újdonságokról. A zsinórok elrejtését pedig oldjuk meg esztétikusan (azaz semmilyen szögből se látsszon semmi)! Kábelcsatornák, előtétfalak, bútorlap, stb.

Legyen a minimumkövetelmény az, hogy a tévé-film témához kapcsolódó eszközöket egy helyen tároljuk, de hogy oldjuk a szuperszónikus hatást, és ha van hely, örömmel lazítanám a témát pl. könyvekkel, művészeti albumokkal, stb.

Először is a tévétároláshoz szükség lehet alkalmas eszközre. Amit persze szabathatunk méretre is (ezek a projektek szoktak jobban elhúzódni), vagy választhatunk az áruházi kínálatból.

Néhány szerintem kissé unalmas megoldás a JYSK-ből és KIKA-ból:

jysk kika1 kika2

 

Kedvenceim az IKEA-tól:

vittsjo-tv-storage-combination__0141575_PE301496_S4

 

Expedit polcos tévétároló

Expedit polcos tévétároló

Ha valakinek annyi IVAR eleme van, mint nekünk, az most remek lehet tévétárolásra is!

Ha valakinek annyi IVAR eleme van, mint nekünk, az most remek lehet tévétárolásra is!

Szeretem könyvekkel társítani.

Szeretem könyvekkel társítani.

Tetszik a klasszikusabb stílus!

Tetszik a klasszikusabb stílus!

Kicsit talán túl zárt, de esztétikus megoldás

Kicsit talán túl zárt, de esztétikus megoldás

Mondjuk nem a porcelánt tenném a tévé fölé, de így még egy romantikus nappaliban is elmegy!

Mondjuk nem a porcelánt tenném a tévé fölé, de így még egy romantikus nappaliban is elmegy!

Elegáns és modern megoldás!

Elegáns és modern megoldás!

Storage-solutions-for-small-spaces---living-room

contemporary-media-storage

ikea1

mediastorage

Media-storage

 

Bár pillanatnyilag nekünk most nem okoz nagy fejtörést, hogy a kandalló, vagy a nagyképernyős tévé legyen a nappali középpontja (mert nincs egyik sem), de néhány jobb megoldás a kettő találkozására!

Ideas for Some Sneaky Storage toys and media in the living room

County-living-room-storage---Living-room-storage

craftsman-living-room

A szoba rémes, minden részletében, de a kandalló-tévé problémát egész jól kezelték!

Régen milyen egyszerű volt, nem?

modern-media-storage

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Gyuri Nanszák says: (előzmény @Lakjunk jól)

  Semmi kifogásom, az Ikea ellen, mi is sok dolgot vásároltunk onnan, és ha nem jön össze az asztalosra, a konyhánk is onnan lesz. (legalább az összeállítást megtakarítjuk)

 2. Ne felejtsük el az egyedi bútorok lehetőségét. Azok lesznek persze a legszebbek, ha van egy jó asztalos és jól meg tudjuk tervezni, stb.

  Sajnos az a helyzet, hogy az elég gagyi JYSK és a kinézetéhez képest borsos árú KIKA (60 000) mellett mondjuk egy IKEA Expedit kosarakkal, könyvekkel ideális női médiatárolónak tűnik, 40 ezer Ft alatt!

 3. Gyuri Nanszák says: (előzmény @Lakjunk jól)

  Rosszul fogalmaztam, nem a technikához való hozzáállás, hanem az elhelyezésük érdekelt. Igen sajnos igaz, jelenleg az Ikea az elérhető, de ez a cikk úgy mutatja be, mintha csak ez lenne a jó megoldás. ( “kissé unalmas megoldás a JYSK-ből és KIKA-ból”),

 4. Egy lakberendezési oldal ne vállalkozzon pszichológiai fejtegetésekre, mert csak röhejes eredmény születhet. Viszont ollózzon be képeket, ezért olvassák – mit tegyünk, ha a magyar többség számára az IKEA egyébként remek médiatárolói az elérhető és esztétikus lehetőség? És ha a téma izgalmas számodra, szerintem ezt kérdezd meg a nőktől, akik meglátogatnak. A cikk egyébként utal rá, hogy a baromi nagy tévé oltárra emelése, a rengeteg technikával villogás nem feltétlenül menő.

 5. Gyuri Nanszák says:

  Azt hittem most megtudom milyen a nők viszonya a pasi cuccokhoz, de ez a cikk csak egy Ikea reklám, kiollózott képekből.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!