Lakjunk jól!

Illatos házak, porcukros utcák - Mézeskalácsfalum

Annyiféle adventi és karácsonyi készületről lehet olvasni, naponta remekebbnél remekebb dekorációs és ajándékötleteket kapunk. De mi van akkor, ha egy közösség készül együtt, csodás alkotások készülnek, jótékony céllal, és nem elhanyagolható módon eközben még barátságok is születnek?

Mert ez történik évek óta Sződligeten, ahol az adventi Mézeskalácsfalunak már hagyománya van! 

latkep2

Mi a Mézeskalácsfalu receptje?

1. Vegyél egy kreatív és energikus kulcsembert. Itt van ilyen, Szinte Editnek hívják:

edit

2. Egy remek ötlet: Edit 2008-ban kapott egy összerakható Mézeskalács házat Mikulásra. De azon túl, hogy megörült neki, mindjárt továbbgondolta a dolgot és le is gyártotta a házikó sablonját (amit itt találsz). Aztán ahogy a jó történetekben ez már lenni szokott, kaptak belőle a családtagok és barátok, aztán az óvodás csoport, aztán az adventi vásárra is készült, hogy a bevételt az óvodának ajánlhassák fel. A következő évben már 100 ház készült, idén pedig több teremre volt szükség ahhoz, hogy a remekműveket ki tudják állítani.

panorama

3. Kell egy bombabiztos recept! Evidensnek tűnik, de ez a finomság nem kerül azonnal a gyomorba, hanem elsőként építőanyagként funkcionál. Itt a recept is több éve kiállja a próbát!

bevetésre vár

építőkövek

4. Kell egy csapat! Akik ráadásul fáradhatatlanul kitartanak! Mert mézeskalácsot sütni jó. Együtt sütni még jobb. Közben jönnek az igazán jó ötletek. De  száz (vagy többszáz) kiló tésztát begyúrni, többszáz házat kisütni, ragasztani, díszíteni, csomagolni, dekorálni, árusítani – ez már messze több, mint egy jó buli!

munka

készül a kültéri dekoráció

keszul

Idén ráadásul nem csak helyi erők szálltak be az építésre, hanem érkeztek házak Csíkszentdomonkosról és Jólészről is!

csikszentdomonkos2

csikszentdomonkos

5. Egy ötlet még nem ötlet! Egy több éve, már hagyománynak számító eseménynél mindig kell újítani! A Mézeskalácsfalu életében ez a nagy dobás tavaly érett meg, amikor a kiállításnak helyet adó óvoda is különleges ünnepi díszbe öltözött. Persze nem csak úgy magától, hanem a Csapat a sütésen kívül elképesztő dekorációs bravúrt is végrehajtott. Néhány kép ötletadóként:

zokni

dekor_befott

disz

Azonnal vettünk!

fenyo

harkalydisz

Ezt nem az én kis Pillangóm csinálta, de csoportonként más fa és névreszóló dísz várta a látogatókat.

harkalydisz2

A lányomék óvodás csoportja a gyerekek aktív részvételével ilyeneket készített: harang joghurtos dobozból, dekupázs technikával. A márkát nem tudom, cukorgolyók vannak a doboz tetején!

hoember

liba

mindenjo

mokus2

naturdekor

Kevesebb – több!

A csodás dekoráción túl a látogatókat “sztárvendégek” és remek program is várja!

baricz

A színpadon Beer Miklós váci püspök, Baricz Gergő, Wildanger-Kiss Judit és az óvodások

baricz2

ókovács_mihályi lászló

Amikor az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter a műsorvezető, vendége Mihályi László, a váci Desszertszalon cukrásza!

6. Nem csak nekünk ajándék!

Az is éppen elég lenne, ha a remek dekorációt, a különleges alkotásokat megvásárolhatnánk, de itt ráadásul a teljes bevétel nemes célt szolgál: a helyi iskola és óvoda lesz gazdagabb a befolyt pénzzel!

ajandek

De a lényeg, azért mégis a Mézeskalácsfalu, amely évről-évre egyre nagyobb – szerencsére csak a mézeskalács változat – tessék gyönyörködni.

elamulva

iskola_templom

templom

ovoda1

ovoda2

haztartasi

vasut

 

onkormanyzat

1

166

betlehem

focipalya

hazikok

mikulas_szan

vilagitas

A Mézeskalácsfalu szerintem jövőre ismét kinyitja kapuit!

További információ és a képek forrása:

http://mezeskalacsfalu.hu/https://www.facebook.com/Mezeskalacsfalu?fref=ts

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!