Lakjunk jól!

Blogkörkép: őszi színes

Ismét blogkörkép, főleg, ha olyan öröm ért, hogy hétvégén a Lakjunk jól! is szerepelt egy ajánlóban:)

Ráadásul egy tényleg színes, igazi őszi hét terméséből lehetett válogatni!

1. Őszi körkép

Sosem tudom, hogy akkor ez most az öregedés jele, hogy egyre jobban szeretem az őszt? Az idei október pedig különösen gyönyörű. Itthon is, de a gimnázium után gyerekvigyázóként 4 hónapot töltöttem a keleti parton, ahol ezzel az indián nyár témával tényleg nem viccelnek! Gondolom az Otthonkommandó posztjában a remek képek nagyrésze is arrafelé készült.

öszi utca12

 

De nehogy az őszt a képernyőn csodáljuk! Menjünk el minden hétvégén valahová, ahol vannak őszi illatok, színek, ráadásul az országismeret is gazdagodik. Találtam egy Cafeblogos kollégát, aki izgalmas kirándulást ajánl nekünk, olvassátok! Most például Bálint Ágnes emlékházát, Vecsésen! Tudjátok, Frakk!

balint_agnes

 Az igazi őszi dekor

Nem vagyok a dekorálás híve, ezt már sokszor leírtam. De a szépséget vegyük észre magunk körül. Mint Panyi Zsuzsi, az ő balaton-felvidéki pincéjüknél.

almaszüret

2. Igazi otthonok terítéken!

Aki a blog Facebook oldalát is követi, azok naponta más lakásban nézhetnek körül. De ezek általában külföldi lakások, ráadásul 90%-ban profik munkái. Ezekből sokat lehet tanulni, de legtöbbször már túl tökéletesek. Mind a fotók, mind a berendezés. Ez sokunkat elkedvetlenít, mert nincs reális esély még hasonlóra sem. Szerencsére egyre többször kukkanthatunk be igazi, hazai otthonokba is, ahol hétköznapi emberek kreatív megoldásait láthatjuk.

A Greenpress blogon megjelenő szombathelyi ház felépítését bemutató sorozatot többször ajánlottam – mert meggyőződésem, hogy ma csakis ilyen házat szabad építeni – most az első hónapok tapasztalatáról is beszámolnak a tulajdonosok! És nem csalódtak.

szombathely

 A blogger otthona

Egy nagyon izgalmas sorozat pedig most indul: a Szögletes Aranyhal szerzője bemutatja saját lakását. Elsőnek a Nagy Találkozást az Igazival. Ami a lakást illeti: kiváló beosztású, napfényes,  zöldövezeti, háromszobás otthon. Minden kisgyermekes család álma. Ráadásul sejthetjük, hogy a folytatás, a lakásbemutató sem fog csalódást okozni!

szogletes

 

Romantikus villa eladó a Balatonnál

Ezt a hirdetést már egyszer láttam, most a 4 szoba szerzőjének sikerült az ingatlanos logó nélküli fotókat is megszereznie. Álomszép. Milyen lenne ez az ország, ha megőriznénk,  rendbe hoznánk ezeket a kincseket?

villa_balatonbereny_2

villa_balatonbereny_6

 

Lakótelep, ahová szívesen költöznénk!

Ez a világ, a pasaréti bauhaus lakótelepeké majdnem annyira vonzó, mint a vidéki régi kúria felújítása. És szerintem ez Budapest legklasszabb része. Egy remek összeállítás az Indexen (igen, néha nekik is sikerül valami minőségi anyagot összeütni…).

800px-Budapest-Napraforgo-u-CIMG1791

napraforgo

 

3. Heti DIY

Térképet a falra!

A tökéletesség nem mindig izgalmas. Mi van, ha a hibát nem eltüntetjük, hanem saját hasznunkra fordítjuk? Például a vakolathibából világtérképet készítünk a Napi Szemtorna posztja nyomán!

map

Egy igazi gyerekálom: a kerti ház

Melyikünk nem vágyott kerti házra gyerekkorában? Milyen izgalmas lehet ott nyárra egy külön birodalmat kialakítani, aztán meggyőzni a szülőket egy kint töltött éjszaka élményéről (amiben persze nekik is részt kell venni, mert sötétedés után elszáll ám a bátorság…). Dekorella egy nagyon igényes változatot készített, ennél egyszerűbb megoldások is nyerők lehetnek! Ha most megtervezzük, akkor tavasszal talán bele is vághatunk.

Dekorella babaház (6)

házJPG

 

4. Dizájnsarok

Ezen a héten két olyan posztba is botlottam, amik az abszolút kedvenc bútoraimról szóltak: az Eames székek és a füles fotelek.

A múlt heti blogkörképben irigykedve bemutattam a Kedvenc Otthon blog szerzőjének saját gyerekszobáját, amiben egy Eames hintaszék állt, ezen a héten pedig a beszerzőhelyről olvashatunk. A Vákum Design az ikonikus dizájnbútorok szerelmeseinek igazi kincsesbánya!

vákum

vákum2

 

A Remodelista pedig összeszedett néhány remek füles fotelt (angolosok: WINGBACK chair). Klasszak mind, és ott van a válogatásban az IKEA Strandmon is. Olyan lesz nekem. Remélem.

ikea_skonafatoljen_1strandmon-wing-chair-ikea-remodelista

wingback-chair-hero

 

Végül, de nem utolsósorban: egy igazi csemege! Hogyan rakjuk össze álmaink házát? Mindez My Paradissi stílusban, ami egyet jelent a remek ízléssel és kreatív ötletekkel. Nyitottam is rögtön egy mappát a saját álomházamnak.

my-paradissi-house-of-my-dreams-interior-magasinet-pernille-vest-birgitta-drejer

my-paradissi-house-of-my-dreams-piano-styling-smam

Ha olvastok valami jót, amit szívesen ajánlanátok a Blogkörképbe, küldjétek a lakasszabo@gmail.com címre! A  Facebook oldalon pedig még több lakás!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!