Lakjunk jól!

A teraszunk új élete

Teraszról ősszel?

Ha tavaly ilyenkor már terveztem volna, akkor a nyarat egy szebb teraszon tölthettük volna…

Honnan indultunk?

A házban, amit megvettünk, a férjem évekig lakott az esküvőnk előtt. Az akkori dizájnról nem sok jót tudnék elmondani. A két szint külön lakás volt, a férjemé volt a felső emelet, egy tetőterasszal, amit nagyon szerettünk. Ház a tónál effektus, kicsit szerényebben. Magyarosan. A felújításkor ennek a terasznak nagy figyelmet szenteltünk. Javítsuk a szigetelést. Burkoljuk szépen. Majd lesznek gyönyörű növények. Saját, külön bejáratú oázis, egyenest a hálónkból.

IMGP8119

És a valóság? Gyakorlatilag sosem használjuk… Ráadásul miért üldögélnénk egy emeleti teraszon, mikor ott a másik pont alatta, a fedett, a földszinti, 15 négyzetméter, a konyhából nyílik és a kertbe vezet? Amivel viszont a felújításkor nem törődtünk, hiszen nem használtuk régebben soha, nem voltak személyes emlékeink, ráadásul minden erőnket elvitte a belső felújítás.

Ez lett a házunk ötödik, külső szobája. Tökéletes. Nincs is jobb, mint itt leheveredni a nyugágyra, és csak nézni a kertet, a gyerekeket, olvasni, kávézni.

IMGP8114

IMGP8116

IMGP8117

IMGP8118

Tehát a felújítás 6 éve elmaradt, a terasz pedig szörnyű állapotban volt. Nem vagyok profi blogger, nincsenek ilyen volt képeim, mert mindig igyekeztünk úgy fényképezni, hogy ne örökítsük meg a csúf részeket. De elképzelhetitek: elszíneződött vakolat, ócska, pókhálós lámpa, karamellbarna, 20×20-as, szocreál, töredezett falicsempék a padlón, néhány rémes lyuk a falakban (régi gázcső hely, villanyszerelés előtti kiállások, stb.).

Mivel most nyáron lezongoráztuk a szigetelést (lesz poszt is), végre a terasz is sorra került. De még ekkor sem volt elképzelésem, hogy milyen legyen, egész addig, míg a JYSK-ben véletlenül meg nem láttam egy vacak viaszosvászon terítőt. A színek! Homok-kék-fehér.

Tudjátok, mikor valahol ott az agyatok hátsó zugában raktároztok egy információt, aztán hirtelen előtör. Amerika, Hampton-stílus! Kellemes, finom színek, se nem nagyon klasszikus, se nem modern.

A terasz felújításához egyrészt le kellett cserélni a burkolatot, másrészt ki kellett festeni. Egyszerűnek tűnik, ugye? Egyébként tényleg nem nagyon bonyolult, viszont nem is olcsó. Nálunk kellett új aljzatbeton, csak ekkor kezdődhetett a burkolás. Nagyon egyszerű, homokszínű, nagyméretű lapot akartunk, de a legfőbb szempont a csúszásmentesség volt, mindezt igen moderált árfekvésben.
A festés sem volt sima menet, mert a szigetelt falra nemesvakolat került, viszont a szigeteletlen, és eddig meszelt részeket csak festeni lehetett. Költségtakarékosságból, és azért, mert a konyha amúgy sem nagyon világos (keleti fekvésű, előtte a terasszal), így fehér diszperzit festés csináltunk s.k. Ezzel a két művelettel készen vagyunk.
IMGP8112
IMGP8111

A festés-burkolás viszont csak a hardware, ezzel még csak az alapokat adtuk meg, a teraszt fel kell öltöztetni. Csaknem készen vannak a tervek, amik jövő nyárra meg is fognak valósulni. Jöjjenek?

Szívesen olvasnál többet lakberendezési témákban? Csatlakozz a Facebookon! Kérdésed van? Írj: lakasszabo@gmail.com

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Már majdnem kész a poszt, úgyhogy hamarosan!

  2. zsoka horvath says:

    Naná,hogy jöjjenek!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!