Lakjunk jól!

IKEA csúcsdarabok: nézzük a legnépszerűbb kanapét!

A kanapénk erősen cserére szorulna. Alapvetően ronda, a gyerekek mellett ráadásul érték végzetes balesetek is. Úgy számolom, hogy kb. mire összegyűjtjük a pénzt – hiszen van kanapénk – addigra már a család minden tagja megérik a kulturált használatra. A régi pedig remekül fog szolgálni a lányunk szobájában egy kis fazonigazítás után. Az IKEA legnépszerűbb kanapéja, az Ektorp például rajta van a listán. 

Majdnem olyan, mint amilyet elképzeltem, a kis kompromisszumért pedig az ára bőven kárpótol. Igazából egy sima vonalú, semleges színű, kanapét szeretnék, reális áron. Ennek a kívánságlistának az Ektorp majdnem megfelel, és a formája nem rossz, csak éppen nem sima.

Szerintem itthon a bézs / drapp változat, illetve a színesek terjedtek el leginkább – azaz menjen a kanapé mindenhez, vagy éppen ellenkezőleg, legyen nagyon hangsúlyos darab, lásd fent. Máshol viszont akár komolyabb lakásokba sem szégyellnek bevinni egy viszonylag olcsó kanapét, de az legtöbbször fehér:

Vagy éppen szürke:

 

Egyrészt jelentős az elemválaszték: kétüléses, háromüléses, sarokkanapé, illetve kihúzható ágy is van belőle.

Ami még jópofává teszi ezt a megoldást, hogy tartozik a bútorcsaládhoz többfajta fotel, ami illik is a kanapéhoz, de azért nincs garnitúra érzésed:

Egy kis upgrade után

Kérdés, hogy kinek és mikor jó választás egy ilyen kanapé? Világos, hogy a neves bútorboltok termékeivel szemben lemarad dizájn és minőség szempontjából is, viszont a 90-140 ezer forintos ár (3 személyes fix kanapé, szövet huzattal) törtrésze egy márkás termék árának.

A KIKA termékek között van hasonló, háromszoros áron, de azokat szebbnek nem nevezném, sőt:

Viszont ha az árkategóriában keresünk versenytársakat, akkor ilyeneket találunk:

Tehát az Ektorp jó választás lehet. A kanapé töretlen népszerűségét látva azt hiszem, ez is egy korszakalkotó bútor lett. Kérdés, hogy a kivitel majd alkalmassá teszi-e arra, hogy a gyerekeink örököljék?

Ez például egy egyedi huzatnak tűnik, bár máshol lehet, hogy ilyen lehetőség is volt.

Akinek esetleg van saját, akár fotel, akár kanapé, örömmel várjuk a fotókat itt!

Még több örökzöld-gyanús IKEA: 1, 23.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ez jó. Az Ikonról kerestem képet a poszthoz, de nem találtam használhatót. Szuper darab volt!

  2. zsóka horváth says:

    A szoknya nélkül a Kanizsa Bútor Ikon garnitúrájára emlékeztet.Nekem még megvan.Viharvert,áthúzattuk már,de bírja azért.Jövőre lesz harminc.Svéd tervezés volt.Azonkívül 125ooFt-ba került,ami akkor olcsónak számított.Azóta nem láttam hasonlót magyar gyártótól.Igaz,már magyar gyártót se nagyon.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!