Lakjunk jól!

Blogkörkép: 2013.08.20-31.

Ez a hét nagyon izgalmas volt, mert három igazán kitűnő új oldalt találtam, ráadásul ezek közül kettő magyar.

Egyrészt nagyon-nagyon szeretem, ha a blogger azért blogol, mert szeret írni, ráadásul még tud is (mert én meg olvasni is szeretek), illetve saját mondanivalója van. Lakberendezési blogok esetében külön szerencsés egybeesés, ha a saját mondanivaló igazán kiváló s.k. tárgyak, lakástervek, kész lakások bemutatása.

A másik vonal, ami nagyon közel áll hozzám, ha valaki tévedhetetlen ízléssel talál belsőépítészeti, vagy általában építészeti témákat, és azt osztja meg az olvasókkal.

(Igen, ebből az is következik, hogy nem annyira jön be, ha egy blog a külföldi, ráadásul édeskés fotók és lakásrészletek képi bemutatását tűzi ki célul, ezt bárki önállóan is megteheti, ha követi a megfelelő oldalakat. Vagy műanyag palackból készít válaszfalat a konyhába / tojástartóból képkeretet. Vannak tárgyak, amelyeknek jobb helyük van a szelektív hulladékgyűjtőben, egy lakást nem kell egyfolytában dekorálni, és az újrahasznosított izék amúgy sem díszítik, hanem elrontják az otthonunkat.)

1. Na de a Nemiskacat blognál nem ez a helyzet. Egyszerűen nem tudom abbahagyni az olvasást, minden cikk izgalmas, az elkészült munkák – legyen az teljes konyha, Vaterás tálaló, felújított gyerekszoba, antik éjjeliszekrény – remekül sikerülnek!

Az éjjeliszekrény felújításáról itt olvashatsz!
Gyereknappali
Ritkán mondok ilyet, de ez (majdnem) álomkonyha. A tálaló viszont mindenképpen az!

Még egy-két ilyen bejegyzés és elkezdek Vaterázni (ehhez azért az elhatározáshoz képest minimum még egy dolog kellene), illetve nekiugrom a fakezemmel a bútortuningnak!

2. Azért nem reménykedjetek, nem csak country, vintage és shabby chic lesz ezután az oldalon! Itt van mindjárt egy kiváló blog, ami még a blog klasszikus irányát viszi: napló a neten. Szögletes Aranyhal, kiváló lakásokkal, otthonokkal, csodás írásokkal. Ezt is reggelig tudnám olvasni!

Ilyen lakások, egyik a másik után!

3. Azért kitekintünk a határokon túlra is! Az előző blogger ajánlásával találtam ezt az oldalt: Desire to Inspire. Egy kanadai és egy ausztrál szerző írja a blogot, akik nem ismerik egymást személyesen, de a hasonló ízlés egy oldalra terelte őket! Miért olvassuk? Sok kép, remek ajánlók néhány sorban. És egyszerűen látni kell hol tart a lakberendezés a világ más részein, ráadásul nem magyar lakberendezők, újságírók, bloggerek szűrőjén keresztül, hanem odaát vajon mit gondolnak arról, hogy szép otthon?

4. Bár még nem ajánlottam tőlük semmit, de biztos sokan olvassátok az IKEA Hackers oldalt? IKEA bútorok, átalakítva. Szerintem elég hullámzó a felhozatal, egy jó ötletre biztos jut jópár csúnya, rosszul fényképezett, értelmetlen átalakítás, de ez bejegyzés engem teljesen levett a lábamról! Hogyan készítsünk retró babaszobát két tálból és egy fényképtartóból?

5. Természetesen nem felejtkeztem el azokról az oldalakról sem, amelyekről már ajánlottam cikket. A Greenpress most egy olyan kezdeményezést mutat be, amihez hasonlót még sokat szeretnénk látni Budapesten: raklap fotelek a Nemzeti Múzeum kertjében! Nem is annyira az eredmény izgalmas, hanem az újfajta megközelítés! Divatos? Volt hozzá alapanyag? Fiatalítsuk meg a patinás Múzeumkertet!

6. És ha bejön egy régi intézmény újítása, akkor mit szólsz ahhoz, hogy ilyen kincsek között sétálsz naponta? A Szoba kilátással oldal betévedt egy pesti bérházba és ezt találta. A poszt azt üzeni, nézz körül, vedd észre! Ezzel a házzal szemben dolgoztam évekig, de csak most tudom meg, milyen szépség mellett rohantam el nap mint nap!

7. Houzz: Tapéták másképp

Ha azt gondoljuk, nem csak telibe lehet tapétázni egy helyiséget, sőt nem is csak a szoba főfalára lehet tenni tapétát, sőt tapéta és tapéta között bizony nagy a különbség, akkor érdemes végignézni a bejegyzést!

Elbúcsúzunk a nyártól, éljen az ősz!

Vaszary János: Tengerpart pálmafákkal (forrás: Szoba kilátással)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Hú, nem is tudtam, hogy ilyen illusztris olvasóim vannak. Nagyon tetszik amit csinálsz, csak nem akartam még tovább fokozni a cikkben:)

  2. Nemiskacat says:

    Én ismertem, de nem is álmodtam róla, hogy egyszer bele is kerülhetek. Szuper, köszönöm szépen! Üdv: Enikő

  3. ÓÓÓ, kedves Blogíró, köszönöm szépen az ajánlást! Egy rokonom küldte el az imént nekem, aki olvassa ezt a blogot, és ez igazi meglepetés volt nekem mára! 🙂 Nem csak az említés miatt, hanem mert én még nem ismertem ezt a blogot, és akkor most a délutáni szieszta alatt jól nekiállhatok én is átlapozgatni! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!