Lakjunk jól!

Blogkörkép: 2013.07.22-27.

Bár látszik a blogkínálaton, hogy kitört a nyár, azért ezen a héten sem maradtunk izgalmas olvasnivaló nélkül!

Apartment Therapy: A megfelelő babaszoba trónörökösnek

Elsőként itt sem felejtkezünk el a hét eseményéről, az angol kisherceg születéséről! Ami természetesen előhozta “A milyen az ideális babaszoba trónörökös érkezése esetén?” bejegyzéseket. Bár szerintem a kisbabának berendezett   álomszoba benne van a top 10 lakberendezési pénzkidobásban (lehet, hogy a gyerekünk egy percet sem tölt majd ordítás nélkül a csodabirodalomban, ellenben boldogan elvan egy hordozókendőben / babakocsiban / mellettünk az ágyban), de 6-8 hónapos kortól már lehet funkciója is a szobának…

Kedvenc külfödi blogom, az Aparment Therapy jópofa ötleteket hoz, ráadásul nem is túl giccsesek, és nem csak pár hónapos gyereknek használhatók. Figyelem: linkek további remek szobákhoz!

A észszerű babaszobához azért inkább azt a megoldást javasolnám, amiről Panyi Zsuzsi írt: a saját szobánkban alakítsunk ki egy kellemes és esztétikus sarkot az újszülöttnek, és majd fél év múlva ráér a kúszó-mászó kisbabának egy vagány szobát készíteni!

Kisklau: Csodák kertje

Persze a témák elsősorban a házon kívülről jönnek, de ennek örülünk, mert mi is oda vágyunk, ugye? Nem lesz mindig 38 fok, amikor csak a hol van hűvösebb? kérdésre próbálunk jó választ adni…

Maradunk tehát a kerteknél! A Dekor és Mentha blog, amit már ajánlottam, most továbbdobta a labdát egy kertfotósnak, aki valóban csodás kertet mutatott be, egészen kivételes képekkel!

Merci & Ancsa: Ötletek teraszra

De nem csak kertekben lehet nagyon alkotni, hanem a legkisebb terasz is óriási felüdülést adhat és kreatív időtöltésnek is remek!

Merci & Ancsa dekorációs oldalán a facebookon modern, egyedi teraszokra láthatunk kiváló ötleteket, érdemes követni őket!

Lantliv: Nyaraló, ha skandináv

A múlt heti blogkörképben több cikk is azt elemezte, érdemes-e esztétikus nyaralót kialakítani és vajon tényleg rengeteg pénz kell-e ehhez? Ez a nyaraló nem feltétlenül az olcsó kialakításra példa, viszont a szépség kritériumának mindenképpen megfelel!

Family Summerbelle: Azok a boldog nyári napok!

Ha már unjuk a képeslapokat, akkor egy ilyen összeállítással magunknak is szép emléket készíthetünk a felejthetetlen közös élményekről, de a nagyik is hálásak lesznek!

Inspirációk lakberendezéshez: Raklap tuning

A raklapokkal kapcsolatban nagyon felemás érzéseim vannak. Egyrészt van a raklap őrület és néha egész jó ötleteket látni, viszont a raklap alapvetően nem bútor és a bemutatott példák nagyrésze használatra alkalmatlan berendezéseket mutat (20 centi magas dohányzóasztal, ahol az asztallap helyett egymástól 15 centire található léceket látunk, le ne akarjuk rakni oda a poharat egy izgalmas film közben!).

De néha látunk jó ötleteket, ahogy itt is, mert a kerti hintaágy, ahol a váznál elvárás a strapabíró kialakítás, a használathoz pedig párnákat használunk valóban remek megoldás!

További jópofa megoldások itt!

Itt áttették a léceket egymás mellé, mindjárt használható!

A hét otthona: Művészlakás Chicagóból

Mindig elámulok, mikor azt látom, hogy amerikai fiatalok milyen szeretettel gondozzák a régi idők szép megoldásait. És egy ilyen lakás az öreg Európában is gyöngyszem lenne!

Pazar tér!
Ajtók, tokok, beosztás: akár itthon is lehetne! Nézzük a kis tárolókat: ha akarom könyvespolc,
ha akarom, ülőke. A régi és új szép találkozása,

A videót ma a férjem mutatta, hogy ezt látni kell. Amerikai fiatalok. Így már érthető, hogy a szép otthonokra is van szemük, sőt szívük is!Ti is várjátok a jövő heti csemegéket?

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!