Lakjunk jól!

Krétafalat valahová!

Régóta tervezem, hogy lesz krétafal a lakásban, csak nem találom a helyét. Mi kell hozzá? Egy kis táblafesték, megfelelő hely és egy jó ötlet!

Mert menő dolog ez, de azért nem bárhová!
  • Abban megegyezhetünk, hogy az áhított krétafalak majdnem mindig feketék, márpedig abból egy olyan igazi nagy fal azért bizony sötétíti a helyiséget – ezért is nem csinálhatunk mi krétafalat az amúgy is sötét konyhánkban. Pedig milyen remek megoldás lenne az étkező mellett, amit vastagon borítanak a mocskos kis gyerekkezek nyomai…
  • Ha tényleg intenzív használatnak van kitéve a fal, ami két gyereknél sanszos, akkor termelődik ott krétapor rendesen, tehát csak olyan helyiségben alkalmas, ahol ez nem annyira zavaró és könnyen lehet takarítani.
Hová szokták tenni?
Kezdjük az elején, tehát remekül megy előszobába. Nem kell külön üzenőtábla, kis papírkák, és az egymásnak hagyott fontos üzeneteken kívül felírhatjuk a nem szabad elfelejteni jellegű saját figyelmeztetéseket, hagyhatunk szerelmes üzenetet, indulhat bölcsebben a napunk, sőt nevelhetünk gyereket is a megfelelő sorokkal.
A másik hely, ahol gyakran használjuk, a konyha. Ti is biztos 1000x megállapítottátok már a nagybevásárlásra indulva, hogy pedig tudom, hogy valamit még kellene hozni, és ahogy hazaérve elkezdtek kipakolni, eszetekbe is jut, hogy mi volt az. Na, erre is remek egy krétatábla. Meg felírni a heti menüt, a várható vacsorát a családtagoknak, jöhet a MOSOGASS EL! jellegű üzenet és társai. Ha kicsi a gyerekünk mindenképpen a teljes falas változatot válasszuk, ahol mindenkinek saját felület jut!
Szintén jól jöhet a dolgozószobában, mégiscsak az osztályterem volt a kiinduló ötlet, vagy nem? Végre nem kell megvárnunk, míg mi írhatunk a táblára – már akinek ez szép emlék… És itt is remekül használható a krétafal világmegváltó gondolatok feljegyzésére, feladatok felírására, sőt a közös ötleteléshez is hasznos!
Ha van játszószoba, vagy családi szoba, oda azt hiszem ez a legjobb ötlet! Hosszú téli estéken mi is lehet jobb, mint a teljes Rumini szereplőgárdát felrajzolni és néhány jelenetet közös családi alkotásként elkészíteni? De egy egész falas krétafalon játszhatunk akasztófát, amőbát is nagyban! Persze gyerekszobába is mehet, bár nekem csak az ágytól megfelelő távolságra!
Kedvenc Otthon
Térkultúra
Ha ezekre a kézenfekvő helyekre nem tudtuk tenni, akkor néhány egyéb jó ötlet:
Házon kívülre is mehet, és itt aztán a krétapor sem számít! Ilyennel mi is rendelkezünk a teraszon.
Egy festhető ajtó biztos akad – ahogy ezt most itt elnézem, van nálunk is a pinceajtó, kamraajtó… Lehet, hogy meg is találtam a mi krétafalunk helyét?
Aztán ha a családtagok nehezen egyeznek meg abban, hogy melyik szék kié, akkor egy szelíd figyelmeztetés:
Sőt, kombinált megoldásként ültetőkártyának és tányéralátétnek is remek!
 Ha az egész falat túl merésznek érzzük, akkor foglaljuk keretbe – így áthelyezhető!

 

Eddig idegesített a kéménypillér / tartógerenda? Használjuk krétafalnak!

 

Nem tudjuk melyik fiókban mit tartunk? Írjuk rá krétával!

 

Ócska a hűtő? Egy kis táblafesték és megvan a konyhai krétafal helye!

 

Ha esetleg üzletünk van, ne habozzunk sokat!

 

Ha végleg tanácstalanok vagyunk, hogy hová, csak induljunk neki! Majd találunk neki helyet és funkciót!

Nálatok van? A képeket örömmel várom itt!
inspiráció: homedit

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!