Lakjunk jól!

A konyha színe

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a konyha tervezése nem abból áll, hogy eldöntjük, milyen legyen a bútor frontja (szín, stílus), milyen burkolat kerüljön a falra és a padlóra, illetve kávéházi csipkefüggöny, vagy reluxa az ablakon fejezné-e ki jobban az egyéniségünket. Hanem a jó konyha mindig az okos tervezésen múlik!

De most feltételezzük azt, hogy már tudjuk mi hová kerül, és így következhet az öltöztetés.

Lássuk a színeket!

Elárulom, nekem a konyha egy színben játszik, fehérben.

Sőt, nem is csak fehér, hanem igazából nagyon egyszerű és sima fehér!
Nappalival egy térben el tudok képzelni faajtós konyhát, ami szobaszerű.
A többi szerintem múló divat, és a konyha olyan beruházás, ami normál esetben 10-20 évig kitart. Ferrari-piros, türkiz, sárga: magunk is döbbenten fogjuk nézni a választásunkat egy reggel!
Szép, csak  éppen sok.
Ez máris sok, még megunni sincs idő.
Ez is szép, de sokba fog kerülni, ha a minőségi zöld elemeket megunjuk.

Persze színes konyhát lehet sokkal takarékosabban is kialakítani, mégpedig úgy, hogy az olcsó, változtatható elemek adják a domináns színeket. A bútor, a csempe akár fehér is lehet. Az IKEA ajánlja azt a megoldást, hogy csak néhány ajtó színes, tehát ha cserélnénk, akkor nem a teljes frontot kell.

Falfestéssel és egy elemmel színezve
Hófehér: nagyon színes kiegészítők
Zöld a falfestés, ez is olcsó megoldás színes konyhához!
Ez telitalálat!
Pasztell színek a konyhában, aztán a székek hozzáadják a színeket!
Fehér konyha, nagyon színes kiegészítőkkel
Piros konyha, vagy valójában hófehér?

Neked milyen szín és stílus a kedvenced?

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mi is ettől féltünk 2007-ben, és betettünk mediterrán jellegű burkolatot – ma már sosem választanánk. Egy konyha nem lesz kórház jellegű a fehértől, mert egy konyha nagyon mozgalmas helyiség. Ha ráadásul kicsi, akkor főleg kell neki a fehér tértágító hatása. Amiről mindenképpen lebeszélnélek, azok az “olyan mint” anyagot: erezett fehér bútorlap, famintás munkalap. És persze az ívesre bemart ajtókat is hanyagoljuk. Érdemes fehérre festett MDF lapot választani, vagy jó minőségű, sima, magasfényű fóliázottat. Fontosak az élek: az ABS élzárás jó minőség és tartós. Ha a fa munkalap tetszik, válasszatok keményfát az IKEA-ban. 6 négyzetméternek van előnye: a magasabb ár a kicsi helyen kevésbé fájó. Köszönöm, hogy olvasol!

  2. Hajnalka Erdősné Égerházi says:

    Nagyon hasznos cikk ez is. Éppen most készülök új konyhabútort csinálni egy pici 6nm-es panelkonyhába. Szemeztem az erezett fehér bútorlappal és egy famintás munkalappal, de félek, hogy a fehér fal, fehér hűtő-tűzhely és a szinte fehér padlólap mellett nagyon fehér, kórházszerű lesz a konyha…mostmár szinte sajnálom, hogy a burkolatok jó állapotban vannak és azoknak nem indokolt a cseréje.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!