Lakjunk jól!

Heti csemege: nem mind arany, ami fénylik!

Azt hiszem, már többször kifejtettem ezen az oldalon is, hogy nem hiszek a fantasztikus ajánlatokban. Persze, van olyan, hogy valaki megszorul anyagilag és bombaáron megválik egy szuper lakástól (és vajon nekünk van  bőr a képünkön más bajából anyagi előnyt faragni?). De egy ilyen lehetőséghez is készpénzre van szükség, és az igények szerencsés egybeesésére.

Máskülönben legyen mindig nagyon gyanús a feltűnően piaci ára alatt kínált lakás!

Barátaim új otthonukat keresik, és a következő fantasztikusnak tűnő ajánlatokra bukkantak:

Gyönyörű kertben, vadonatúj, négyszobás lakás a római parton, igencsak kedvező áron. A lakás nem is túl apró szépséghibája, hogy ártéren van, de állítólag nem kell izgulni, a lakásba még nem ment be soha a víz, csak a házig kell csónakot használni, alkalmasint.

Hatalmas ház, 5 szoba,  gyönyörű részletekkel, Szentendrén, a Belvárosban. Az ára alapján sejteni lehet, hogy valami nagyobb gond lehet, mert 50 millió forint alatt van. Szintén ártér. A tulajdonos próbál megnyugtatni: a nappali és a terasz az emeleten van, a háznak az a része még nem ázott el!

Szóval persze, klassz dolog a hullámokat hallgatni, de ártérre ne építkezzünk. Ha pedig valaki olyan ostoba volt, hogy megtette, akkor hagyjuk is meg neki a lakását!

Sosem kedveltem az ingatlanügynököket, de a mai történet már tényleg túlmegy minden határon. Agglomeráció, divatos helyszín, új építésű sorház szélső lakása, kiváló és nagyvonalú belső kialakítással (4 teljes szoba, hatalmas étkezős nappali, nagy konyha), viszonylag tágas telekkel, garázzsal. Bombaáron. Még 10 millióval drágábban sem lenne rossz ajánlat.

 

Az ingatlanos negédesen ajánlgatja a lakást, megnézi a család apraja-nagyja, majd amikor ajánlattételre kerülne sor, kiderül, hogy a lakópark osztatlan közös tulajdon. Több tucat házzal, lakással. Na ahhoz képest persze igen drága, hiszen nem kommunában kíván a vevő ingatlant szerezni.

Ezen a héten nincsen happy end. Csak tanulság: ki kell kérdezni, az eladót, az ügynököt az ingatlannal kapcsolatos problémákról. Ne legyetek szégyenlősek, mondjátok meg kerek-perec, hogy kíméljétek egymás idejét és pénztárcáját, tehát két pont között itt is a legrövidebb út az egyenes!

Ha tudtok egy igazán jó lakást, ahol nincsen rejtett szépséghiba, írjatok: lakasszabo@gmail.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!