Lakjunk jól!

Lakberendező: a TOP 5

Szerintem lakberendezőt fogadni nem úri huncutság, hanem egy teljes felújításnál, átalakításnál, ahol sokmilliós nagyságrendben költünk, inkább a költségek racionalitásának gondolom szakértő megbízását.

Ki most számomra a TOP 5 lakberendező?

1. Ha teljes házat, lakást rendeznék be, mindenképpen Bárdos Zsuzsa az abszolút favorit. Polgári, eklektikus, modern enteriőrök, magabiztosan nyúl az olcsóbb és drágább megoldásokhoz is (ez utóbbi nagyon idegen tőlem, nehezen tolerálom, ha egyesek azt gondolják, komplett családok éves jövedelmén ülve esik csak jól a tévézés. Lakjunk jól!). Az elmúlt jópár évben az emlékezetes lakások, házat nagyrésze nálam hozzá kötődik.

Ez a lakás volt a kezdet.
Olcsó IKEA asztal, székek, függönyök. Tökéletes összhatás.
Hányan dobták ki a nagyszülők csodás bútorait azért, hogy valami trendi tucatholmit vegyenek? Pedig a legjobb lakásokban megfér az új és a régi együtt!
Képek forrása: Széplak, lakberendező Bárdos Zsuzsanna
2. Wein Krisztina: mostanában főleg a DIY témában mélyedt el, és ezt is remekül csinálja, csak én nem vagyok DIY típus. Viszont a lakásai annál jobbak, minél kevesebb pénzből és minél több ötlettel kell megcsinálnia. És nálam mindig ezek az igazán befutók. De azért tud ő sok pénzből is mesés házat tervezni!

3. Ha részletekre kérnék javaslatot biztosan a Kedvenc Otthont jegyző B. Tier Noémit keresném meg, nemigen láttam nála jobb gyerekszoba-tervezőt: nagyon kreatív, nagyon gyerekbarát ötletek! Gyerekes anyukaként látszik a szobáin, hogy tisztában van a használat jellegével is. De ha megnézzük pl. a saját nappalijukat, fürdőjüket, tele van mindkettő ötlettel, nagyon igényes, szép megoldások mindenhol, ráadásul közepes költségvetésből!

forrás: Otthon Magazin, az Év Kedvenc Otthona 2009, Kedvenc Otthon, B. Tier Noémi lakberendező

Ez a női dolgozósarok sokunk szívét megdobogtatja!

4. Szintén nagyon tehetséges és remek dolgokat készít Nikoletti Petra, a Térkultúra c. blog szerzője. A megoldásai néha kicsit túlságosan luxus jellegűek, de mindig ötletesek, frissek, a blogjában az Olvasói levél rovatban pedig brilliáns megoldások vannak, ráadásul tényleg az igényeknek és lehetőségeknek megfelelően!

Saját lakás az IKEA Family Live magazinban

5. Petrik Adrienn: ő egy olyan tervező, akinek a munkáit az első pár kép alapján fel lehet ismerni. Az Asszony és a háza c. remek könyvvel szerzett hírnevet, ebben saját házuk tervezését, megépítését írja le, csodás képekkel. Nekem kicsit túl rusztikusak és vaskosak néha a megoldásai, de azért mindenképpen kiváló és igazi otthonokat tervez.

Belülről sem rossz.
És a kád kívülről. Azért kevesen terveznek ma így itthon, hogy látják ugyan azt a teret kívülről és belülről is.


Update: A felsorolás nem teljes. Mindenképpen meg kell említenem még ebben a cikkben Radnóczy Esztert, Weinber Anitát és Ignácz  Erikát. Róluk majd legközelebb!

Ti fogadtatok már lakberendezőt? És ki (lenne) a kedvenc?

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Csak egyetérteni tudok – sajnos. A sok álmennyezet spotlámpával,wenge-bézs fürdő/konyha, shaggy szőnyeg, méregdrága bútoráruházi gyerekszoba, kőburkolatos nappali fal gipszkarton falfülkékkel, kivi-narancs színfoltok, stb.

  2. Ditta says:

    A “magyar lakberendezési tucatfeeling”, ha már így nevezzük 🙂 szerintem teljesen más, itt szerencsére nem szerepelnek olyanok! Ne sértsünk meg senkit, de ajánlom beírni a gugliba, hogy lakberendező és átkattintani a képekre. Na azokat átfutva – néhány kivételtől eltekintve – lehet látni mi a magyar valóság. Ha ez lenne a tucat, akkor nem állnánk olyan rosszul lakberendezési kultúra terén 🙂

  3. Jaj. Reméltem, hogy sikerül olyan lakberendezőket összeválogatni, akiket nem hat át a magyar lakberendezési tucatfeeling… Mert simán tudnék olyan TOP5 listát összerakni, amelyik a hazai lakberendezési lapokban leggyakrabban megjelenő lakberendezőket tartalmazza és akiknek a munkái nem, vagy nagyon-nagyon nem tetszenek. De megfordítom a kérdést: neked van TOP5 hazai lakberendező, akik átmennek a te szűrődön? Tényleg érdekelne!

  4. Anonymous says:

    Köszi a gyűjtést, személyesen – hangsúlyozom, személyesen – azt gondolom, hogy igazából Nikoletti Petre kivételével nem igazán tetszenek a fenti lakberendezők munkái. Nekem mindegyik modoros, áthatja a magyar lakberendési tucatfíling. Kinyitok egy Living etc magazint és tutira találok olyan megoldást, ami nemcsak kreatív, hanem garantáltan egyedi és pénztárcabarát is.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!