Lakjunk jól!

Heti csemege: telitalálatos otthonok

Biztos mindenki, aki vett már életében lottószelvényt, egészen a húzásig tervezte, hogy vajon mit csinálna a pénzzel?  Aztán vagy mérgesen összetépte a szelvényt és sosem játszott többet, vagy tovább tervezgetett. (Ha véletlenül valakinek bejött már a telitalálatos, ráadásul lakást, házat vett belőle, ne habozzon küldeni nekem néhány fotót a zsákmányról!)

Az biztos, hogy én nem vennék csodaautót, vagy tuti részvényt, hanem megkeresném álmaink házát. Meg nyaralóját. Sőt, ahogy a mostani telitalálatos összegeket látjuk, szerencséje lehetne néhány családtagnak és barátnak is.

Egyszer talán lesz egy ilyen lakásom: egymásba nyíló hatalmas szobák, nagy belmagasság, gyönyörű részletek!

Aki most puccos képekre és csili-vili lakásokra számít, az csalódni fog: minél több pénzem lenne, annál vacakabb lakást vennék, amit én csinálhatnék meg. Mindenképpen kerülném a luxust.

Vagy építenék egy tuti passzívházat. De ez a téma egy másik (több másik) poszt lehetne.

Mit szeretnék látni a házban, ami megdobogtatná a szívem?

Először nézzük kívülről. Elsősorban, mint tudjuk, a régi házak hoznak lázba, de azért jöhet izgalmas új is:

Passzív társasház, Zugló
Passzívház Telkiben
Majláth ház a Keleti Károly utcában
Okos, kicsi passzívház, kellemes és élhető terekkel: fény, skandináv egyszerűség.

És ha kicsit közelebb megyünk?

Luxusingatlan a verőcei Ybl támfalnál, kilátás a Dunakanyarra
A kuka elég felesleges, de a lényeg azért átjön.
Keleti Károly utca, terasz a Majláth házakban: városi oázis!

És végül azok a részletek, amik belül számítanak:

Ha már városi lakás, akkor legyen ilyen: patinás bérház, kicsi erkéllyel, nagy fák mellett.
Hatalmas egybenyíló terek, íves ablak, régi tolóajtó. Csodás.
Szép nyílászárók, zöld környezet, rengeteg fény.

Mit választanék elsősorban? Vannak kedvencek! Gödön Németh László író háza, Szentendrén is tudnék válogatni, de a pasaréti klasszikus villalakások is nagyon csábítóak! És biztosan vennék a Balaton-felvidéken egy házat, ahol a nagy család és a barátok is mindig számíthatnának vendégszobára!

Ez egy szépen megcsinált ház Szentendrén, a belváros kiemelt részén, csodás kilátással és nagyon hangulatos részletekkel, ráadásul viszonylag normális méretű telken! Elfogadnám!

Pasarét kihagyhatatlan akkor, ha valaki pl. befektetési szándékkal vásárol lakást. Lényeg a csendes utca, jó közlekedés, szép kert, érdekes, kis lakásszámú, régi építésű ház. A lakás legyen jól felújítható és erkélyes. Szerencsés, ha első emeleti. Esetleg kertkapcsolatos, földszinti. Garázs mindenképpen előny.

Ez szerintem a prémium környezet!

Ezeknek a feltételeknek ez a lakás feltétlenül megfelel, ráadásul nagyon kedvező, 36,9 milliós irányáron árulják, 110 nm, 4 szoba. A fotók siralmasak, a lakás viszont nagy lehetőség:

Gödön, Vácon és Sződligeten  természetesen keresgélnék, de ezekről már írtam.

A nyaraló téma kimeríthetetlen, főleg az idei télies tavasz miatt, ezért egy újabb csemege ebben a témában, a helyszín nem változott, a Balaton-felvidéken járunk, Vászolyon.

Az ingatlan részben új építésű, ebből az álomszép kategória, de van a területen felújítandó régi ház is. Összesen 320 nm, tehát jöhetne a család és barátok! Az ára borsos, 69 millió, de ha már egyszer telitalálatos ingatlanokról beszélünk…

A környék

Vettél már lottószelvényt?

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!