Lakjunk jól!

Heti csemege: nyár a télben

Ha már ennyire abszurd az idő, hogy március 15-én viharos erejű szél épít hótorlaszokat országszerte, katasztrófahelyzet van az utakon, akkor legjobb tudomást sem venni a valóságról, hanem a kellemes, meleg szobában álmodozni napról, nyárról, nyaralásról.

Forrás: Otthon Vidéken

Mikor el kellett döntenünk, hogy hol lakjunk, hamar rájöttünk: az egyébként hosszútávra vásárolt és rengeteg szeretettel, saját munkával kialakított óbudai lakásunk nem igazán tesz eleget álmainknak. Az első tavaszi napsugártól bezárva éreztük magunkat (felnőttként elég lehet egy kellemes emeleti erkély a városban, de kicsi gyerekekkel azt max. ruhaszárításra tudjuk használni).

Hogyan nyerhetünk teret, kertet, természetet, madárcsicsergést, virágillatot, csendet?
  • Kertes házba költözünk,
  • van a családban olyan nyaraló, ami tavasztól őszig, de legalább a nyári szünet idejére rendelkezésünkre áll,
  • a városi lakás és a hétvégi ház állapotára rendezkedünk be.
Képek forrás: Napi Szemtorna, Wein Krisztina

A szüleim ez utóbbit választották: volt egy szuper kertünk és egy tipikus szocialista faházunk a Velencei-tónál. Minden pénteken futottunk a Délibe és jó másfél órával később már nyaraltunk. Nyáron pedig a szülők valahogy megoldották, hogy szinte júniustól az iskoláig ott lehettünk. Építhettünk a szomszédos szántóföldön szalmaházat, az üres telkeken bunkereket, remekül éreztük magunkat!

Mi a kertes ház “vidéken” verzióra rendezkedtünk be. Ezzel együtt azért álmodozom arról, hogy mi lenne ha… mondjuk vehetnénk egy birtokot a Balaton-felvidéken?
Képek forrása egy kedves barátnőm Facebook fotóalbuma
Vidéki Élet Magazin / Ingatlan

Vannak, akiknek már sikerült elindulni a Nagy Kalandon, és láss csodát, nem palotát kerestek:

Ilyennek vették,
ilyennek álmodják.
Forrás: Térkultúra, pajta-projekt
panyizsuzsi.hu/blog

És akkor nézzük, mondjuk nem pajta vagy pince, hanem inkább ház kategóriában: mit vehetünk arrafelé?

Elsőként két ingatlan, 10 millió forint alatt, olyanoknak, akik annyira szeretik ezt a vidéket, hogy akár egy nagyon rossz állapotú házat is szívesen fogadnának, vagy tudják, hogy szemeseknek áll a világ:

Mindszentkálla
Mindszentkálla
Ha valaki ezen a környéken akar nyaralót, akkor mélyen kell a zsebébe nyúlnia, mert ezek a házak már az alsó-közép kategóriában versenyeznek, 10-20 millió forint közötti irányáron, és még igen messze állnak az álomház-kinézettől:
A kert azért már bíztató!
Mivel nem mindenki akar projektet, ezért nézzünk jobb állapotú házat, olyat, ami már hoz valamit a “parasztház vidéken” érzésből. Köveskál, 24 millió forintért meghirdetve:
És akkor a személyes kedvenc. Ha meglenne rá a pénzünk, nem sokat haboznék. Gyönyörű, nem túl nagy, varázslatos környezetben, remek állapotban. Balatonhenyén, kicsivel 30 millió alatt meghirdetve:
Ez a vidék természetesen nincs híjján a luxusingatlanoknak sem, de én most direkt kerülném a duci-oszlopos, szalmatetős, újépítésű “parasztházakat”, mert azoknál szerintem van sokkal jobb is. Pl. mindjárt ezek a kúria-jellegű házak, Kővágóörsön, 50-60 millió forintért:
Végül egy igazi nagyágyú, Mindszentkálla, 85 millió forint. Álombirtok Magyarország talán legszebb részén:
Mi nem veszünk nyaralót, de nyaralni azért mehetünk. Például a Káli-medencébe.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!